Algemeen

Dragracing: Europees geweld in Drachtensbet_workum
André van Workum

De motoren hadden wat minder moeite om de startlijn te bereiken en hier dus wel op zondag de eliminaties. Helaas maakte een forse regenbui een voortijdig einde aan de strijd maar toen waren de eliminaties al een heel eind gevorderd. In de klasse Street Bike ET kon met André van Workum, die in de finale Ruben Oude Engberink te snel af was, zelfs een winnaar worden gehuldigd.

jdb_mosselaar
Cooper van de Mosselaar

De klasse Junior Drag Bike kwam tot de finale waarbij Cooper van de Mosselaar het als snelste uit de kwalificatie had moeten opnemen tegen Mike van de Beek.

sst_krause
Thomas Krause

Datzelfde gold door de klasse Super Street Twin waar het Duitse onderonsje tussen Jörg Lymant en Thomas Krause wachtte. Alle overige klasse kwamen tot de halve finale voordat regen aan het eind van de zondagmiddag verder rijden onmogelijk maakte.

sttg_kolacny
Milan Kolacny

De wedstrijd in de klasse Super Twin Top Gas telde mee voor de Euro Series en daarbij was het de Tsjech Milan Kolacny die de snelste tijd op de klokken zette. Met een tweede plaats was Lando Beugelsdijk de beste Nederlander en had het na winst in de kwartfinale in de halve finale moeten opnemen tegen Gerhard Caspari. Zover kwam het door de regen dus niet. Kolacny was na winst op Harry van Schie (rood) de andere halve finalist.

sttg_beugelsdijk
Lando Beugelsdijk
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet