Algemeen

Dragracing: Europees geweld in Drachtensp_kamp
Wim van der Kamp

Ook in de klasse Sports ET meerdere rijders die op precies dezelfde tijd boven hun index bleven en twaalf man binnen 0,075 seconden van hun index. De eerste plaats was daarbij voor Wim van de Kamp die Marck Damen, Marco Busse en Wilco Sijm achter zich liet.

jd_oomen
Shari Oomen

De kleine Junior Dragsters hadden minder moeite om de startlijn te bereiken en zij reden dus wel een eliminatie. Daarbij schakelde polesitter Shari Oomen zichzelf uit door met 0,005 seconde een rood licht te trekken. De winst en finaleplaats ging nu naar Ivana van den Berg die met een reactietijd van -0,003 seconde ook rood trok. In de andere halve finale had Levi Selles te kampen met technische problemen waardoor Jason Engelage de finaleplaats in de schoot geworpen kreeg. Helaas gooide een regenbui roet in het eten waardoor de finale niet meer werd verreden.

tfb_berg
René van den Berg

Bij de motoren kwamen net als bij de auto’s enkele nitro gestookte machines in actie. Kevin Charman rijdt dit jaar de motor van René van den Berg en zette over de 1/8 mijl een keurige 4,62 seconden op het scorebord. Van den Berg kwam zelf ook weer een keer op zijn ‘oude’ motor in actie en klokte 4,97 seconden.

sttf_kerkhofs
Daniël Kerkhofs trekt scheef maar weet de zaak te redden

Daniël Kerkhofs was de vertegenwoordiger van de Super Twin klasse en liet een aantal fraaie en snelle runs optekenen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet