Algemeen

Dragracing: Europees geweld in Drachtenspet_kraetzer
Mathijs Kraetzer

Naast alle fraaie demo’s was er natuurlijk ook nog het wedstrijdprogramma voor de klassen die streden om de punten voor het Open Nederlands kampioenschap. Zoals gezegd kwamen de auto’s die de start wel konden bereiken ook op zondag gewoon in actie maar telden de uitslagen niet mee voor het kampioenschap. In Super Pro ET, de snelste autoklasse kwalificeerden zich maar liefst 24 auto’s voor de eliminaties. De eerste plaats werd daarbij opgeëist door regerend kampioen Mathijs Kraetzer die slechts 0,007 seconde van zijn indextijd verwijderd bleef. Roel van den Hout deed daar maar weinig voor onder terwijl Norbert Schneider met een derde plaats de hoogst geklasseerde buitenlander was.

spet_bellio_2
Sandro Bellio

Na zijn pech tijdens de wedstrijd in juni was Sandro Bellio weer terug en in de stijl van zijn vader Danny gaf hij zijn Funny Car vol de sporen om de ¼ mijl finishlijn te passeren met een snelheid van 301 km/u, de hoogste eindsnelheid van het MPM Internationals-weekend.

spet_scheppers
Jan Scheppers

Jan Scheppers deed zijn naam als burn-out koning weer alle eer aan door zelfs één keer een rookspoor van bijna 300 meter te trekken. Het publiek kon dit uiteraard wel waarderen. Met de toptien binnen 0,1 seconde van hun indextijd hadden de eliminaties een mooie en spannende strijd kunnen opleveren.

pet_benders
Frank Benders

De kwalificatie in de klasse Pro ET leverde een eerste positie op voor de Duitser Frank Benders die met zijn Kever slechts 0,007 seconde van zijn index verwijderd bleef en regerend Nederlands kampioen Freek van Groningen net te snel af was. Ook hier echter 22 deelnemers waarbij de onderlinge verschillen niet meer waren dan fracties van een seconde.

pet_buijnink
Hans Buijnink

Hans Buijnink slaagde er voor het eerst in om met zijn Dodge onder de 9 seconden te duiken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet