Algemeen

Dragracing: Europees geweld in Drachtentmfc_bellio
Danny Bellio

Iemand die zeker ook de handen op elkaar kreeg was Danny Bellio. Met zijn Top Methanol Funny Car wist de Belg in een spectaculaire run net als Joon de 4-secondenbarrière te doorbreken. Bellio passeerde finishlijn bij 201 meter na 3,98 seconden met een snelheid van 295 km/u!

pm_flamholc_2
Adam Flamholc (links) met Konrad Bayer, de Duitse rijder die Flamholc naar Drachten haalde

Adam Flamholc maakte zijn reputatie als nummer drie van Europa meer dan waar door in zijn eerste run over de 1/8 mijl meteen met 4,18 seconden een nieuw Pro Modified-baanrecord op de klokken te zetten. En dan te bedenken dat de Zweed na 3,7 seconden al van het gas ging!

pm_flamholc
Adam Flamholc

Bij zijn tweede run ging Flamholc dwars en moest van het gas terwijl hij de derde run moest afbreken wegens tireshake. De Zweed toonde zich uiterst verheugd over zijn eerste kennismaking met de Nederlandse baan en was ervan overtuigd dat een 4,0 seconden mogelijk moest zijn.

pm_vegter
David Vegter

Een uitstekende indruk maakte ook David Vegter. Met twee runs van 4,31 seconden bleef de Nederlander maar nauwelijks bij Flamholc achter terwijl Vegter in de andere twee runs met tijden van 4,67 en 4,41 seconden aantoonde niet alleen snel maar ook constant te presteren.

pm_koper
Robert Koper

Robert Koper had de nodige technische problemen waardoor de tijden tegenvielen maar met zijn lange burn outs vermaakte hij het publiek meer dan uitstekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet