Supercar Challenge

DSC: Zwaarbevochten overwinning voor Diederik Sijthoff op Zolder

110717_sijthoff1

Viper-coureur Diederik Sijthoff heeft de tweede race van de GT- en Supersport I-divisie van de Dutch Supercar Challenge tijdens de Zolder Superleague op zijn naam geschreven. In een spannende race met veel positiewisselingen besliste Sijthoff een gevecht met Abresch in zijn voordeel, waarna Abresch zichzelf uitschakelde door van de baan te glijden. Tweede werd Cor Euser en Ardi van der Hoek en Robert de Graaff bekroonden een spannend gevecht met Roger Grouwels met de derde plaats. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar Wolf Nathan en Jaap van Lagen, voor Nelson van der Pol en Jacky van der Ende.

Tekst en foto's: DSC

4ef58b3d2d2a34bd3eddcb9ee259d5991

De start van de race was in de GT-divisie uitermate spannend. Cor Euser had een goede start, maar daarachter had Robert de Graaff het moeilijk. De Audi-coureur werd namelijk zwaar onder druk gezet door onder andere Rick Abresch, Alex van ’t Hoff en Diederik Sijthoff. Dit drietal kon de Audi in de tweede ronde voorbijsteken en ook Roger Grouwels drong flink aan bij De Graaff. De Graaff werd hierbij in de Jacky Ickxchicane zelfs aangetikt maar hij kon zijn weg vervolgen.

110717_vd_hoek1

Robert de Graaff kon zich daarna echter herpakken, omdat de drie coureurs voor hem allen in de fout gingen. Onder andere Rick Abresch en Diederik Sijthoff gingen wijd in verschillende bochten waardoor de Audi weer door kon stoten naar de tweede plaats. Alex van ’t Hoff kwam hierdoor op de derde plaats te liggen, voor Diederik Sijthoff en Rick Abresch. Sijthoff en Abresch bleven in fel gevecht met elkaar, waarbij het uiteindelijk de Corvette-coureur was die in de Jacky Ickxchicane aan Sijthoff voorbij kon gaan.

Wel slaagde dit tweetal erin om voorbij te gaan aan Alex van ’t Hoff, waardoor zij achter Euser en De Graaff voorafgaand aan de pitstops op de vierde plaats lagen. Deze pitstops gooiden het veld echter aardig door elkaar, omdat zowel Euser als De Graaff ieder dertig resultaatseconden hadden door hun goede resultaten in de eerdere races. Omdat ook Rick Abresch tien resultaatseconden had kwam Diederik Sijthoff hierdoor na de pitstops op de eerste plaats te liggen, voor Abresch, Cor Euser, Alex van ’t Hoff, Niels Bouwhuis, Roger Grouwels en Ardi van der Hoek. Van deze groep viel na de pitstops al snel Niels Bouwhuis weg, omdat zijn Mosler met technische problemen stil kwam te staan. Ook Alex van ’t Hoff moest met technische problemen voortijdig de pitstraat opzoeken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet