AUTO GP

AUTO GP: Buttarelli wint race 2, De Jong 8e

Samuele Buttarelli heeft de tweede AUTO GP race op Donington gewonnen. De Italiaan leidde de wedstrijd van start tot finish en boekte zijn tweede zege van het seizoen. Adam Carroll nam sportieve revanche na zijn slechte race van gisteren en kwam als tweede over de finish, voor Crestani.

In de beginfase van de race leek het erop of Carroll aansluiting kon vinden bij Buttarelli, maar al snel creëerde Buttarelli een marge van ruim 2 seconden. Achter hen vochten Lancaster en Filippi om de vierde positie. Een fel gevecht dat uiteindelijk door Lancaster gewonnen werd.

Na zijn goede race van gisteren kende Daniël de Jong, komende vanaf de 3e startplaats, een mindere wedstrijd. Zijn eerste start onder droge condities was niet zo goed als die van zijn concurrenten en dus verloor De Jong enkele posities. Halverwege de wedstrijd kreeg De Jong ook nog een tik van Haryanto. Hierdoor verloor hij eveneens twee plekken. Nadat Haryanto voor zijn onbesuisde actie werd bestraft, kwam De Jong als achtste over de finish.

De volgende AUTO GP wedstrijd wordt over twee weken verreden tijdens de WTCC meeting op Oschersleben.

Uitslag race 2 – AUTO GP
Donington – zondag 17 juli 2011
1. Samuele Buttarelli, 17 ronden in 22:36.788
2. Adam Carroll, op 2.160
3. Fabrizio Crestani, op 3.129
4. Jon Lancaster, op 3.585
5. Luca Filippi, op 4.139
8. Daniël de Jong, op 23.588
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet