Formula Ford

Formule Ford: Malvern wint, Slaghekke komt tijd te kort

480_drietal_6245

Scott Malvern heeft race 2 van de Formule Ford gewonnen. Op de opdrogende baan sloeg de Brit van start af aan een gat, wat hij in het begin van de race gestaag uitbouwde. Daarachter had Jeroen Slaghekke een drukke openingsfase, waarin hij terugviel van drie naar vijf, maar vervolgens weer oprukte naar de tweede plaats. In de slotfase reed hij zelfs naar de raceleider toe, maar voordat hij er helemaal bij was, waren de twaalf ronden al voorbij. De strijd tussen om het Nederlands kampioenschap werd rechtstreeks uitgevochten.

480_nl_trio_6249

Op de achtste plaats mocht Steijn Schothorst het Wilhelmus ontvangen, hij hield Joey van Splunteren en Jesper Egebart vlak achter zich.


Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Chris Schotanus, Essay Produkties/Justin van Densen, Co van der Gragt en Klaas Norg

Slicks of regenbanden?
De openingsrace van de dag gaat van start op een vochtige baan. Maar omdat het ochtendzonnetje schijnt en het startveld van 25 auto's vrij groot is zal het niet lang duren voor de baan droog is. En daarom besluit bijna iedereen vlak voor de start nog om slicks onder de auto te leggen.

480_start_6038

480_start1_6043

480_start_achter_6047

Klaar voor de muur
Poleman Scott Malvern geeft zijn tactiek al bij het opstellen prijs; hij zet zijn auto richting de muur om bij de start meteen de weg van McBride af te snijden. Deze opzet slaagt, de twee duiken achter elkaar de eerste bocht in. Op de tweede startrij wordt Jeroen Slaghekke gepasseerd door Antti Buri.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet