Supercar Challenge

DSC: Hectische race brengt Cor Euser overwinning op Zolder

110625_euser1

Cor Euser heeft de juiste vorm te pakken. Na een overwinning tijdens de zondag race op Spa Francorchamps pakte de ervaren coureur ook tijdens de eerste race van de GT- en Supersport I-divisie van de Dutch Supercar Challenge tijdens de Zolder Superleague ook de volle winst. Het verloop van de race was heftig, met onder andere een zware crash van Bob Sijthoff. De Marcos-coureur moest na zijn crash naar het ziekenhuis worden vervoerd. Tweede werden Ardi van der Hoek en Robert de Graaff, voor Rick Abresch. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar Nelson van der Pol, voor Jacky van der Ende en Bert van der Zweerde.

Tekst en foto's: DSC

b30459df6606fd5701cac59ff8ccee041

De van pole position gestarte Niels Bouwhuis kon bij het doven van de lichten zijn eerste positie behouden. Bouwhuis kreeg wel Cor Euser achter zich aan, maar hij kon zich goed breed maken waardoor Euser niet voorbij kon gaan. Ook de tweede Mosler-coureur had een goede start. Alex van ’t Hoff stoof namelijk vanaf de achtste plaats door naar de vierde positie.

Bouwhuis en Euser konden de eerste ronden van de rest weglopen, maar daarachter was het uitermate spannend. Alex van ’t Hoff, Diederik Sijthoff, Robert de Graaff, Rick Abresch, Dick Kvetnansky, Roger Grouwels en Jan Versluis reden dicht bij elkaar en wisselden regelmatig van positie. Uiteindelijk pakte Diederik Sijthoff de derde plaats, voor Abresch en Van ’t Hoff.

Na de openingsfase kwam de safety car de baan op omdat Bob Sijthoff achterop het circuit zwaar was gecrasht met zijn Marcos Mantis. Sijthoff kwam te wijd uit de Terlamenbocht en schoot hierna hard de bandenstapels in. Na de crash was Sijthoff bij bewustzijn maar hij moest door de medici uit de auto gehaald worden om daarna voor een medische check naar het ziekenhuis gebracht te worden. Dit alles, plus het opruimen van alle brokstukken en het herstellen van de bandenstapels, duurde tot tijdens het pitwindow waarna het veld tijdens de pitstops flink door elkaar werd gegooid.

110625_vd_hoek1

Na de pitstops had Milko Tas het stuur overgenomen van Niels Bouwhuis, en was het meteen Rick Abresch die Tas flink onder druk zette. De condities op de baan werden door de lichte regenval steeds moeilijker en Tas had het dan ook lastig om Abresch achter zich te houden. Tas verremde zich uiteindelijk bij de ziekenhuisbocht, waarna Abresch met zijn Corvette C6.R GT1 binnendoor kon steken. Roger Grouwels was ondertussen opgeklommen naar de derde plaats door Alex van ’t Hoff in te halen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet