Supercar Challenge

DSC: Overwinning voor Pieter van Soelen op Zolder


Pieter van Soelen bleef ondertussen snelle tijden noteren en kon hierdoor nog voor de pitstops de tweede plaats veroveren ten opzichte van Jan van der Kooi. Henry Zumbrink had ondertussen al een voorsprong van tien seconden, maar zag die voorsprong tijdens de pitstops verloren gaan. “We zaten tijdens de pitstop een beetje te kloten met de gordels enzo, waardoor we wat tijd verloren”, aldus Henry Zumbrink. John van der Voort nam hierbij het stuur over van Henry Zumbrink, maar kon na en aantal ronden zijn BMW met technische problemen aan de kant zetten. “ We weten nog niet precies wat het was, maar we denken dat de aandrijfas het begeven heeft”, verklaarde Zumbrink.

110625_vd_kooij1

Pieter van Soelen, die onder andere door zijn uitvalbeurt op Spa Francorchamps geen resultaatseconden had, had na de pitstops een voorsprong van een aantal seconden op achtervolger Nick Aerts. Aerts had op zijn beurt Jan van der Kooi achter zich aan, die het in de slotfase Nick Aerts nog aardig lastig leek te gaan maken. Technische problemen voorkwamen echter dat Van der Kooi in de laatste ronden een aanval kon plaatsen. “Ik was Nick Aerts genaderd tot 1,5 seconde, maar toen kreeg ik problemen met mijn versnellingsbak. De derde versnelling deed het niet meer, waardoor ik niet meer kon aanvallen”, legde Van der Kooi na afloop uit. “Erg jammer, maar met een derde plaats mogen we ook zeker niet klagen.”

De eerste plaats van Pieter van Soelen kwam niet meer in gevaar, waardoor hij voor de tweede keer dit jaar de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. “Ik kon bij de start een beetje profiteren van het gedrang in de eerste bocht, waardoor ik al snel op de vierde plaats kwam te liggen”, aldus Van Soelen, die daarna gestaag verder naar voren kon rijden. “De overwinning is een flinke opsteker voor mij en het team, dit hadden we even nodig!” De koplopers van het kampioenschap waren deze race niet voorin te vinden. Zowel de gebroeders Monster als het duo Bogaerts/Van der Aa vielen namelijk uit met technische problemen.

110625_schultz_lotus1

In de Sport-divisie leek Richard van den Bos een goede start te hebben. De BMW-coureur kon zijn eerste positie handhaven maar kon daar niet lang van genieten. In de tweede ronde ging de motor van de auto van Van der Bos namelijk met een flinke witte plof kapot. De eerste plaats kwam hierdoor in handen van Lotus-coureur Guillaume Schulz, die profiteerde van een slechte start van Aart Bosman. Bovendien verscheen de op de derde plaats gekwalificeerde Erik van de Munckhof niet eens aan de start. In de opwarmronde ging de versnellingspook van zijn auto namelijk kapot waardoor zijn auto in de vijfde versnelling bleef staan.

Edward Grouwels had met zijn Renault Clio wel een goede start, en pakte in de tweede ronde zelfs de derde plaats. Achter Grouwels sloot Bosman echter al snel aan, en de Lotus-coureur kon snel aan Grouwels voorbij gaan. Achter Grouwels reden Peter van Vliet en Nico Been op de posities vier en vijf, waarbij het Van Vliet voor de pitstops nog lukte om aan de Clio van Grouwels voorbij te gaan.

110625_grouwels1

Na de pitstops had Roger Grouwels het stuur overgenomen van zijn broer Edward, en was hij door de resultaatseconden bij de concurrentie op de tweede plaats komen te liggen. Achter Grouwels was Bosman op de derde plaats komen te liggen. Guillaume Schulz lag ook na de pitstops op de eerste plaats, en had bovendien een ruime voorsprong op zijn achtervolgers.

Achter de top drie was het uitermate spannend. Leon Zappeij lag op de vierde plaats, en had achter hem aan Nico Been en Rob Nieman. Been leek hierbij in de eerste ronden voor Rob Nieman te blijven, maar Nieman kon constantere tijden blijven rijden en slaagde erin om aan de Clio van Been voorbij te gaan.

110625_bosman1

In de slotfase van de race kon Roger Grouwels niet de tweede plaats vasthouden, want Aart Bosman noteerde snelle tijden en kon aan de Clio van Grouwels voorbij gaan. De derde plaats van Grouwels kwam echter niet meer in gevaar, waardoor het team van Rudolph Racing dit jaar hun eerste podium in de Sport-divisie pakte. Een goede prestatie van Roger en Edward Grouwels, achter de Lotussen van Guillaume Schulz en Aart Bosman.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet