Supercar Challenge

DSC: Overwinning voor Pieter van Soelen op Zolder

110625_v_soelen1

Pieter van Soelen lijkt zich weer te herstellen in de Dutch Supercar Challenge. Na een problematische seizoenstart, met verschillende uitvalbeurten, pakte de ervaren coureur op Circuit Zolder weer een overwinning in de Supersport II-divisie. Lang reed Henry Zumbrink op de eerste plaats, maar problemen met de pitstop en uiteindelijk een kapotte aandrijfas voorkwamen een goed resultaat voor Zumbrink en zijn teamgenoot Van der Voort. Tweede eindigde Nick Aerts, voor Jan van der Kooi. In de Sport-divisie was het na afloop feest bij Lotus, want Guillaume Schulz pakte zijn tweede overwinning van het seizoen. Teamgenoot Aart Bosman eindigde ondanks veel strafseconden op de tweede plaats, voor de gebroeders Grouwels, die met de Clio hun eerste podium van het seizoen pakten.

Tekst en foto's: DSC

5687a6239c26d62185c6660c657247ca1

Bij de start van de race was het uitermate spannend tussen Henry Zumbrink en Jan van der Kooi. Het tweetal ging zij aan zij door de eerste paar bochten, waarbij het uiteindelijk Jan van der Kooi was die bij de eerste chicane de eerste plaats pakte. Voor Luc de Cock ging de start minder goed, want de Lotus-coureur ging in de eerste chicane door het grind waardoor hij een paar plaatsen verloor. Onder andere Van der Donk en Van Soelen profiteerden hiervan, want zij konden hierdoor doorschuiven naar de derde en vierde plaats. Van Soelen zette hierna meteen Van der Donk onder druk, en slaagde erin om in de tweede ronde al aan de BRL van Van der Donk voorbij te gaan.

Van der Kooi leek in de eerste ronde weg te lopen bij Zumbrink, maar de BMW-coureur herpakte zich en noteerde de ronden daarna snelle rondetijden. Zumbrink kon aanklampen bij Van der Kooi, en kon in de vierde ronde Van der Kooi voorbijsteken. Achter Van der Kooi noteerde ook Pieter van Soelen steeds snellere tijden.

110625_aerts1

Ook achter de top drie was het spannend. Hier reed een grote groep, aangevoerd door de BRL van Van der Donk, snelle tijden. Van der Donk werd op zijn hielen gezeten door Mark van der Aa, Nick Aerts, de Sakers van de duo’s Jeuris/Vetters en Meijer/Herber en de Seat van Ferry Monster. In de beginfase van de race leek Van der Aa de snelste man in dit groepje, maar de BRL’s gaven zich niet zomaar gewonnen. Van der Aa pakte namelijk in de vijfde ronde de vierde plaats over van Van der Donk, maar een ronde later was Van der Donk Van der Aa alweer voorbij. Achter de BRL’s moest Laurens Meijer na een tiental ronden afhaken, omdat hij in de eerste bocht moest uitwijken voor de gespinde Remco de Beus. Meijer schoot hierdoor rechtdoor de grindbak in, wat hem verschillende plaatsen kostte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet