Dutch GT4

Dutch GT4: Jeroen Bleekemolen heeft voorspellende gaven en wint voor Stefano D’Aste


480_freebird_5384

Freebird in de aanval
Achter het leidende drietal valt er inderdaad een gat dat ronde na ronde groter wordt. Dennis Retera rijdt in de Aston Martin op kop van de tweede groep, maar krijgt het ook aan de stok met een Lotus-rijder. Dick Freebird valt aan en passeert Retera in de derde raceronde. Door dit gevecht is de koproep al snel een seconde of 6 los. Freebird rijdt ook vrij eenvoudig weg van Retera en bevindt zich in een soort niemandsland.

Britse botsing
In de zesde ronde tikt Ollie Jackson, bestuurder van een Lotus, de BMW van zijn landgenoot Christopher Stockton aan. Beiden gaan in de rondte, Stockton kan al snel verder maar verliest enkele posities. Ook Jackson kan zijn weg vervolgen, maar hij wordt getrakteerd op een drive-through-penalty omdat hij een vermijdbaar ongeluk heeft veroorzaakt.

480_genderen_9625

Spektakel
De mooiste strijd in het veld vindt plaats om de zevende positie. Matthijs Harkema en Wim van Genderen wisselen telkens van positie, waarbij enkele spectaculaire situaties ontstaan. Zowel Harkema in de Porsche als Van Genderen in de Camaro laten zien tot het gaatje te willen gaan om positiewinst.

Rokende BMW
Helemaal spannend wordt het als de inmiddels rokende BMW van Stockton aansluit bij dit strijdende duo. Bij het ingaan van de Villeneuve-chicane zet Stockton hem naast de Camaro van Van Genderen en geeft hem niet voldoende ruimte. Van Genderen moet door het gras en verliest zo net voldoende snelheid om de BMW langs te moeten laten gaan. Niet aardig, maar de Brit wordt er niet voor bestraft.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet