Dutch GT4

Dutch GT4: Jeroen Bleekemolen heeft voorspellende gaven en wint voor Stefano D’Aste

480_drietal_5317

Na de kwalificatie zei Jeroen Bleekemolen het al: "D’Aste is ontzettend snel, maar als mijn banden het redelijk houden kan ik hem wel achter me houden." Precies dat is wat er deze tweede GT4-race van het Zolder Superleague weekend gebeurde. D’Aste zit Bleekemolen ronden lang op de hielen, ziet dat hij er niet zomaar langs kon als in de race eerder op de dag en besluit te wachten tot de banden van de Corvette minder worden om dan toe te slaan. De banden van Bleekemolen werden tegen het einde van de race inderdaad minder, maar toch wist de ervaren Bleekemolen de Corvette aan de leiding te houden en als eerste te finishen.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt, Klaas Norg en Chris Schotanus

480_start_5790

D’Aste start schaakspel
Na de probleemloze start gaat de gele Day V Tec Corvette van Jeroen Bleekemolen als eerste de linkerbocht in. Stefano D’Aste weet wat hem te doen staat en vertrouwt op zijn snelheid en het feit dat zijn Lotus een stuk lichter is. Maar hij weet ook dat Jeroen Bleekemolen niet zomaar een GT4-bestuurder is en dat er echt voldoende ruimte moet zijn om er langs te kunnen. De eerste ronden probeert hij een paar keer naast de Corvette te komen, maar alle pogingen mislukken.

480_drietal_5823

Met Duncan Huisman kort achter zich, besluit D’Aste geduldig te zijn en eerst te proberen met zijn drieën weg te komen van de achtervolgers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet