Formula Ford

Formule Ford: Scott Malvern onaantastbaar, Antti Buri beste in Dutch Formula Ford

480_start_chris_5279

In de eerste Formule Ford-race tijdens het Zolder Superleague weekend reed er een rode sneltrein over de baan. Machinist was Scott Malvern, die zijn teamgenoten Nick McBride en Jeroen Slaghekke de hele race op sleeptouw had. Slaghekke startte als derde, maar wist McBride te verrassen bij het ingaan van de eerste linkerbocht na startfinish. “Ik was verbaasd dat het lukte, want ik wilde eigenlijk alleen maar een plaagstootje geven”, constateerde Slaghekke tevreden met het resultaat. De Fin Antti Buri bracht Geva Racing de zege in het Dutch Formula Ford Championship. Man van de wedstrijd was echter Joey van Splunteren, die de hele race in gevecht was met Spike Goddard. “Ik denk dat we zo’n negen keer van positie zijn gewisseld, het was ongelofelijk. Gelukkig kon ik hem uiteindelijk toch de baas en ben ik vijfde geworden en tweede Dutch-rijder,”, lachte een nog nazwetende Van Splunteren.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus, Essay Produkties/Justin van Densen, Klaas Norg en Co van der Gragt

480_start_justin_9740

Rode gloed
Bij de start zorgt Jamun Racing voor een rode gloed aan de kop van het veld. Scott Malvern heeft een prima start, kiest de lijn langs de karakteristieke pitmuur van Zolder en duikt als leider de eerste linkerbocht in. Nick McBride zit hem echter op de hielen en ook Jeroen Slaghekke zit er goed bij.

480_buri_4298

Buri in de achtervolging
Een heel klein gaatje is er naar Antti Buri in de zwarte Geva-bolide, die op zijn beurt gevolgd wordt de Brit Matthew Parry. Joey van Splunteren heeft een prima start gehad, hij pakt meteen drie posities en komt na één ronde als zesde door.

Opmaken voor strijd
Omdat de rode Jamun- trein aan kop zijn rondjes rijdt en nauwelijks met elkaar in gevecht gaat, lukt het Buri niet om aan te sluiten. De eerste ronden bouwen zij zo samen een redelijke voorsprong op, kennelijk met de bedoeling om als de voorsprong eenmaal groot genoeg is samen uit te vechten hoe de verdeling op het podium gaat worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet