Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault: Kool, Wilkens en Glansdorp vlammen tijdens test Oschersleben

Vorige week is op Motopark Oschersleben de eerste collectieve test ter voorbereiding op het nieuwe Noord Europees Formule Renault 2.0-kampioenschap verreden. Tijdens beide testdagen kwamen er ondermeer een vijftal Nederlanders in actie.

Tekst: Sander Dorsman

Het NEC Formule Renault 2.0 begint aardig vorm te krijgen. Zo zijn er inmiddels 22 concrete inschrijvingen en lijkt dit aantal zelfs richting de 30 te kruipen. Diverse teams en coureurs zullen de Eurocup Formule Renault 2.0 combineren met het NEC Formule Renault 2.0, waardoor beide kampioenschappen over volle velden zullen beschikken.

Tijdens de collectieve testdagen op Motopark Oschersleben mochten echter alleen rijders in actie komen die niet deelnemen aan de Eurocup Formule Renault 2.0, in verband met de aldaar geldende testrestricties. Dit resulteerde in een dertiental auto’s welke de nodige ronden aflegden onder ijskoude weersomstandigheden.

Mervyn Kool, uitkomend voor AR Motorsport, liet de snelste tijd noteren tijdens beide testdagen. Opvallend was ook het optreden van coureurs Oscar Wilkens en Luuk Glansdorp. Beide debuterende Formule Renault 2.0-rijders kwamen in actie in een geelkleurige bolide van MP Motorsport en toonden indrukwekkende progressie. Het team van Van Amersfoort Racing reden ook met een tweetal auto’s. Deze werden bestuurd door Dennis Swart en Gwendolyn Hertzbergen.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal het NEC Formule Renault waarschijnlijk haar debuut maken tijdens de Beru Top 10 op 23 april op Motopark Oschersleben en dus niet tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. In plaats hiervan zal tijdens de Pinksterraces een tweetal races op het Zandvoortse circuit verreden worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet