Diversen

Div: Volop actie tijdens Superleague Formula weekend op Circuit Zolder

110712_voorbeschouwing1a

Komend weekend vindt op Circuit Zolder het tweede raceweekend van de Superleague Formula plaats. Deze internationale single seater raceklasse, met identieke V12, 750 pk sterke formulewagens komt alweer voor het vierde jaar naar het Belgische circuit. Het eerste raceweekend op het TT-circuit van Assen bood in de races veel spektakel en ook voor de races op Zolder worden gevechten op het scherpst van de snede verwacht. Naast de Superleague Formula is er komend weekend een bomvol bijprogramma met de Dutch Supercar Challenge, het HTC Dutch & Euro GT4, de Formula Ford Eurocup en de Formido Swift Cup.

Tekst: PR
Foto's: PR en Chris Schotanus

Het is dringen in voorste gelederen Superleague Formula
Tijdens de openingsronde van het nieuwe seizoen op Assen behoorde de Nederlander Yelmer Buurman van Team Nederland – PSV Eindhoven tot de snelste rijders. Hij won de eerste wedstrijd en hoopt zijn succes komend weekend te herhalen. Gemakkelijk krijgt hij het niet. De Belg Frédéric Vervisch hoopt voor eigen publiek met Team Luxemburg hoge ogen te gooien en A1GP-kampioen Neel Jani vertegenwoordigt opnieuw de kleuren van Team België – RSC Anderlecht. Ook de internationale sterren Tristan Gommendy en Antônio Pizzonia zijn kansrijk voor de eindzege. Hetzelfde geldt voor Mikhail Aleshin. De Rus won vorig jaar het Formule Renault 3.5-kampioenschap en debuteert voor Team Rusland. Daarnaast maakt Superleague Formula-racewinnaar Chris van der Drift zijn rentree bij Team Nieuw-Zeeland. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

110712_voorbeschouwing2

Grote startvelden met snelle bolides bij Dutch Supercar Challenge
Na races op Hockenheim, Donington, Zandvoort, Assen en Spa strijkt ook de Dutch Supercar Challenge komend weekend neer op Circuit Zolder. Het seizoen is spannender dan ooit, met grote startvelden en veel kanshebbers op de overwinning. In alle divisies pakten veel verschillende coureurs een overwinning en ook op Zolder is het vooraf koffiedik kijken wie er met de prijzen vandoor gaan. Vaststaat dat het publiek op voorhand weer de grote winnaar is, want er worden twee grote startvelden met ruim dertig bolides verwacht met aan de start onder andere schitterende Corvettes, Ferrari’s, Porsches en BMW’s.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet