Diversen

Div: Weer fataal ongeval bij FIA EK Heuvelklims in Italië, dodelijke crash met BMW 134 Judd

Tijdens de vorige editie van de Essen Motor Show hebben vele duizenden BMW fans hun hart opgehaald bij de indrukwekkende BMW 134 Judd van de Duitse bergklimspecialist Georg Plasa. Een bom van een bolide. Het gerenommeerde technische vakblad “Racecar Engineering” besteedde er afgelopen maand ruimschoots aandacht aan. Afgelopen weekend kwam initiatiefnemer Georg Plasa tijdens een bergwedstrijd in deze bolide  in Italië om het leven.

Tekst/Foto’s: Willem J. Staat/Rietlife.it

2011_restanten_plasa_bmw_134
Volgens experts was er geen sprake van een technisch defect.

BMW 134 Judd Internethit
Tijdens de Essen Motor Show presenteerde Georg Plasa zijn unieke BMW 134 Judd Silhouette bolide. Deze unieke auto werd door jonge aankomende ingenieurs ontwikkeld. Ook werd er uitgebreid gebruik gemaakt van BMW’s eigen windtunnel. De indrukwekkende BMW 134 Judd was de afgelopen maanden op You Tube een enorme internethit.

Plasa investeerde meer dan een half miljoen euro in het project. Afgelopen weekend kwam de 51-jarige Plasa bij een wedstrijd meetellend voor het EK op het 14 kilometer lange parcours van Rieti om het leven. Over de oorzaak van het ongeval tast men nog in het duister, feit is dat de BMW 134 Judd met volle snelheid tegen een rotswand te pletter sloeg. De 51-jarige Plasa stierf op weg naar het ziekenhuis. Voorlopig werden er aan de BMW 134 Judd geen technische onvolkomenheden geconstateerd. Vorig jaar kwam de populaire Lionel Regal in het Zwitserse St. Ursanne Les Rangiers om het leven. Heuvelklims behoren tot de meest gevaarlijke tak van autosport.

2011_plasa_bmw_134_judd_1 
Afgelopen jaar nog publiekstrekker in Essen, de Plasa BMW 134 Judd
.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet