Sportscars

ALMS: Groeten uit Lime Rock


LimeRock_5

Lime Rock is wat men in het Engels een 'scenic circuit' noemt, prachtig gelegen in een parkachtig natuurgebied dat qua landschap lijkt op een kruising tussen Eifel, Ardennen en Kent - alleen met beter weer. Een wandeling mocht op donderdagavond natuurlijk niet ontbreken.

LimeRock_6

Geen modern, sfeerloos circuit met eindeloze uitloopstroken. Een 'old school'-baan met karakter. Al staan de vangrails (op sommige plekken zelfs maar twee lagen hoog) vaak wel erg dichtbij, zoals hier in de snelle laatste bocht voor start en finish.

LimeRock_7

Porsche-fabriekscoureur Wolf Henzler (met geblokt shirt), die in de ALMS voor het Falken-team rijdt, nam de tijd om wat details over zijn auto uit te leggen.

LimeRock_8

Jaap van Lagen beleefde zijn ALMS-debuut met een Porsche 911 GT3 Cup van het Green Hornet-team in de GTC-klasse. Hier koelt hij even af in de motorhome met airconditioning na de eerste training.

LimeRock_9

Oud-coureur Bobby Rahal heeft samen met talkshow-presentator David Letterman een eigen ALMS-team, dat de fabrieksinzet van de BMW M3's verzorgt. Hier praat Rahal (op de scooter met zijn initialen erop) met de bekende Amerikaanse autosportjournalist en boekauteur Gordon Kirby.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet