Persberichten

Persbericht: Ardi van der Hoek luistert debuut in ADAC GT Masters op met zeer fraaie podiumplaats

480_avdh_nurb_p

Ardi van der Hoek heeft zijn debuut in de ADAC GT Masters opgeluisterd met een mooie podiumplaats. De coureur uit ’s-Gravendeel racete op de Duitse Nürburgring in de divisie voor amateurrijders naar een knappe 3de plaats. Naar de internationale topklasse vol prachtige sportwagens kwamen afgelopen weekend liefst 212.000 toeschouwers kijken. "We hadden geen gebrek aan aandacht’’, grapte Van der Hoek na zijn sportieve succes.

Ardi van der Hoek racet dit seizoen met de Audi R8 GT3 LMS van Brinkmann Motorsport in de Dutch Supercar Challenge. Teambaas Olly Brinkmann zet deze bolide ook in bij de in Duitsland bijzonder populaire ADAC GT Masters. Brinkmann vroeg onlangs aan Van der Hoek of hij dit jaar tevens drie weekenden wil uitkomen in de hoog aangeschreven ADAC-serie. De Zuid-Hollandse coureur hapte gretig toe. Samen met Danny van Dongen, met wie Van der Hoek eerder dit jaar een Dutch Supercar-race op Donington Park won, vormt hij een koppel.

Grote aantrekkingskracht
Afgelopen weekeinde verzamelden liefst 39 fraaie sportscars zich op de vermaarde ‘Ring’. De Mercedessen, Lamborghini’s, Corvettes, Ferrari’s, Porsches, BMW’s en Audi’s werden bemand door vele absolute topcoureurs zoals ex-F1-rijder Heinz-Harald Frentzen. Ook op toppers uit andere sporten, zoals voormalig Olympisch kampioenen als Sven Hannawald (schansspringen) en Patrick Ortlieb (afdaling skiën), heeft de ADAC GT Masters een grote aantrekkingskracht. Zij hebben met het autoracen in deze klasse een nieuwe, serieuze hobby gevonden.

Heel competitief
"Hoewel het mijn debuut in de ADAC GT Masters was, kende ik onze Audi en het circuit al, dus hoefde ik me niet teveel aan te passen’’, stelde Van der Hoek op de Nürburgring. "Als je naar de deelnemende coureurs kijkt, weet je op voorhand dat dit kampioenschap heel competitief is. Dat bleek wel tijdens de kwalificatie. Ik noteerde voor de eerste race een 21ste startpositie, terwijl Danny tijdens zijn sessie voor de tweede heat tot een 27ste aanvangsplek kwam.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet