Formule 1

Formule 1: Dubbeloverwinning Renault

Giancarlo Fisichella heeft op het Sepang-circuit in Maleisië zijn pole-position verzilverd, met de derde overwinning in zijn F1-carrière. Op de tweede plaats maakte Fernando Alonso het Renault-feestje compleet. Jenson Button vulde de laatste podiumpositie.

Tekst: Daan Jeuken

De basis voor de dubbeloverwinning had Giancarlo Fisichella gisteren al gelegd bij de kwalificatie, maar teamgenoot Alonso kwam door problemen met de tankinstallatie niet verder dan de achtste plek. De Spanjaard bewees echter dat de supersnelle starts van Renault niet tot het verleden behoren, want als een kommeet schoot hij bij de start van de zevende (Michael Schumacher was tien plaatsen teruggezet vanwege een motorwissel) naar de derde plek.

Minder gladjes verliep de start van Kimi Räikkönen. De Fin, gestart als zesde, werd halverwege de eerste ronde van achteren geraakt door Christian Klien. Dit beschadigde de achterkant van de McLaren dusdanig dat hij zijn weg niet kon vervolgen.

In die openingsfase bouwde Fisichella zijn voorsprong gestaag uit en gaf Jenson Button het nakijken. Ook Alonso kon het tempo van zijn teamgenoot niet volgen, waardoor de topdrie aardig uit elkaar rekte. Na de eerste stop begon Alonso echter stilletjes aan zijn achterstand op Button goed te maken en op identieke wijze als in Bahrein, met een latere en kortere pitstop, wist hij de man voor hem te verschalken, dit keer niet voor de eerste maar voor de tweede plaats. De achterstand op Fisichella was te groot om nog voor de overwinning te gaan.

“Door de pech van gisteren moest ik ver van achteren starten”, verklaarde de wereldkampioen. “Ik had me voor genomen om bij de start veel plaatsen te winnen, wat de race voor mij een stuk makkelijker zou maken. Dat lukte, ik ging de McLarens direct voorbij en de Williams’ kon ik in de eerste bocht buitenom passeren. De tweede plaats is een goed resultaat, het is voor mij een uitstekend begin van het seizoen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet