Diversen

Div: FIA-regelgeving racekleding gewijzigd!

 Pro Racing racekleding

Veel brandwerende racekleding in de race- en rallysport is per 1 januari 2005 verouderd. De internationale autosportbond FIA heeft bepaald dat vanaf nu alleen nog kleding volgens de standaard 8856-2000 gebruikt mag worden.


Pro-Racing in Hillegom, importeur van de wereldmarktleider op het gebied van racekleding Sparco, beschikt over een ruime voorraad goedgekeurde racekleding. Snelle beslissers profiteren bovendien van een aantrekkelijke korting.

“Er bestaan op het gebied van racekleding momenteel twee standaarden: de 1986-standaard en de 2000-standaard”, legt Johan Molenaar van Pro-Racing uit. “De oudste standaard is nu vervallen. Dat betekent dat coureurs die nog racekleding volgens de oude norm dragen, voor de start van het nieuwe autosportseizoen nieuwe, nog veiligere kleding dienen aan te schaffen. De keuringsinstanties op circuits en tijdens rally’s zullen op dit gebied controleren.”
De nieuwe regelgeving geldt voor alle racekleding, uitgezonderd de helm. “Iedere coureur en rallynavigator zal dus zijn raceoverall moeten controleren, evenals zijn schoenen, handschoenen, ondergoed en balaclava”, licht Molenaar toe. “Elk kledingstuk moet voldoen aan de standaard 8856-2000. Rijders kunnen dit controleren op het label van hun kledingstukken.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet