Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Wederom Davidson aan kop

Anthony Davidson is in 2006 verder gegaan waar hij in 2004 was gebleven: de snelste tijd noteren op de vrijdagtrainingen. In 2004 was hij regelmatig de snelste, waarmee hij zijn team dusdanig hielp dat hij in 2005 op vrijdag langs de lijn stond. Door het teleurstellende vorige jaar van BAR Honda mag de Brit dit jaar weer meedoen en staat aan het eind van de eerste twee vrijdagen prompt weer aan kop.

Tekst: Daan Jeuken

Er waren vandaag in Maleisië verschillende parallellen te trekken met de vrijdag in Bahrein. Niet alleen was Davidson toen aan het eind van de dag de snelste, in Maleisië bleven de weer verschillende teams in de eerste vrije training in de pitbox staan (een enkel installatierondje daargelaten). In Bahrein waren het Renault, Honda, Toyota, Williams en BMW Sauber; door de desillusie in het oliestaatje besloot Toyota vandaag toch maar gebruik te maken van hun trainingstijd. Behalve de andere vier teams liet ook Kimi Räikkönen het bij een installatierondje.

In de eerste training zaten onze landgenoten Christijan Albers en Robert Doornbos er redelijk bij. Van de negentien coureurs die een tijd wisten te noteren was Albers zeventiende, terwijl Doornbos achtste werd. De tweede training was minder voortvarend; beide landgenoten eindigden in de achterhoede. Albers op 24e, Doornbos op de 25e plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet