DTM

DTM: Olivier Tielemans bijna zeker van laatste racestoeltje

Het is zo goed als zeker dat de Nederlander Olivier Tielemans komend seizoen in de hoogste klasse van de Europese autosport; de Deutsche Toerenwagen Masters (DTM) rijdt. De uit Weert afkomstige 21-jarige coureur heeft in principe een akkoord bereikt voor het laatste racestoeltje in het prestigieuze toerwagenkampioenschap, waarin onder andere ook ex-F1-wereldkampioen Mika Hakinnen en de ex-F1-rijders Jean Alesi, Heinz Harald Frentzen en Bernd Schneider uitkomen.

Tekst: PR

Tielemans zou dit seizoen 2006 dan uitkomen voor het Audi-prive-team van Dr. Colin Kolles, tevens de teambaas van het F1-team van Midland. De teamgenote van de Limburger is Vanina Ickx, de dochter van de bekende ex-coureur. Op 25 en 26 maart vindt in het Duitse Düsseldorf de officiële presentatie van de DTM plaats, met onder andere racedemonstraties op de befaamde Konigsallee en een optreden van ex-Spice Girl Melanie C, waarna de eerste race in het weekeinde van 9 april in het Duitse Hockenheim verreden wordt.

“Het zou een droom zijn die uitkomt,” aldus Tielemans. “Mijn nieuwe begeleider Roger Peters heeft, dankzij zijn goede contacten binnen de DTM en samen met een investeerder, het in de afgelopen drie weken voor elkaar gekregen dat we in principe een akkoord hebben en dat ik zou kunnen gaan racen in deze superklasse. Ik besef terdege dat het een moeilijk jaar voor me zal worden, maar we zien het dan ook echt als een leerjaar. Maar wel een waanzinnig leerjaar, want op een uitverkocht Hockenheim met 140.000 bezoekers verheug ik me natuurlijk nu al en vanzelfsprekend hoop ik me een aantal maal goed in de kijker te kunnen rijden.”

Een zeer realistische kijk op het komende seizoen van de student communicatie, die totnogtoe uitkwam in de zogenaamde Formule-klasses en vorig jaar onder andere in de Formule 3000 liet zien uit het goede racehout te zijn gesneden. Aan de ene kant is het team van Midland namelijk compleet nieuw in de DTM en zal het in het zeer sterk bezette rijdersveld haar plaats nog moeten zoeken. Bovendien heeft het team ‘slechts’ de beschikking over een Audi DTM 2004-editie. De wagens hebben echter wel de modificatie van 2005 meegekregen, zijn opgebouwd door het team van Joest (dat zich dit jaar volledig op LeMans richt) en hebben daarnaast vorig seizoen op verschillende circuits al laten zien mee te kunnen rijden om de punten.

Toch mag worden aangetekend dat de DTM de afgelopen jaren uitgegroeid tot het, volgens velen, meest aansprekende Europese kampioenschap voor toerwagens, van waaruit tegenwoordig zelfs jonge talenten de overstap naar de Formule 1 maken. Zo stapte de Nederlander Christijan Albers over van de DTM naar de F1 en verliet de kampioen van afgelopen seizoen de DTM met een F1-testcontract bij MC Laren op zak.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet