Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

WTCC: GR Asia prepareert auto voor SEAT Team Holland

Deze week werd bekend dat het GR Asia team van Paul Ridgeway de SEAT Leon voor Tom Coronel in het WTCC zal prepareren. Het Britse team was vorig jaar ook al technisch verantwoordelijk voor de auto van Coronel. Dit jaar zal GR Asia exclusief voor SEAT Team Holland slechts één auto inzetten in het FIA World Touring Car Championship. Alle aandacht van het team zal dus naar Tom Coronel uitgaan.

Tekst: PR

"Ik ben er erg blij mee", aldus Tom Coronel in een eerste reactie. "Toen we eerder dit jaar rondkwamen met SEAT Team Holland en SEAT Sport heb ik gelijk de voorkeur voor GR Asia aangegeven. Ze hebben vorig jaar veel geïnvesteerd in het SEAT-project. Daarnaast heb ik een goede relatie opgebouwd met het team die ik natuurlijk graag dit jaar wil uitbouwen. Het totaalplaatje ziet er dit jaar een stuk beter uit. We hebben nu een gezond budget waarbij we verzekerd zijn van een vol seizoen racen en testen. Ons doel is natuurlijk de het winnen van de Independents Trophy. Met de steun van SEAT Nederland en GR Asia zullen we er dan ook alles aan doen om dit te verwezelijken".

SEAT Team Holland zal de eerste races van het jaar nog met de SEAT Toledo Cupra van vorig jaar aan de start verschijnen. De nieuwe Leon voor Coronel wordt momenteel nog door SEAT Sport in Spanje opgebouwd. Het team in Spanje heeft het erg druk omdat het fabrieksteam dit jaar uitgebreid is van drie naar zes auto's.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet