Porsche Cups

Porsche Supercup: Voorbeschouwing seizoen 2006

Dit weekend gaat in Bahrein eveneens tijdens het Formule l weekend de Porsche Michelin Supercup van start. Het kampioenschap telt 12 wedstrijden, met rijders uit maar liefst 30 landen.

tekst PR/Willem J.Staat

Favoriet voor de titel zijn dit jaar de Italiaan Alessandro Zampredi, een voormalige Indycarcoureur, die voor het team van Walter Lechner in 2005 het kampioenschap won. Recordhouder en viervoudig kampioen Patrick Huisman is met het team van Farnbacher Motorsport één van Zampredi's sterkste tegenstanders. In 2005 werd Huisman vice kampioen in de Porsche Michelin Supercup.

Ex-Marlboro Masters winnaar(1996) David Saelens wordt na drie overwinningen in 2005 tot de titelkandidaten gerekend. Ex-DTM rijders Uwe Alzen (winnaar Porsche Carrera Cup in 1992 en Porsche Supercup in 1994) en Christian Menzel (Duits kampioen in 2005 en vice-kampioen in 2004) behoren eveneens tot de potentiële kanshebbers.

Na zeven seizoenen in de Formule l te hebben doorgebracht stapte de 31 jarige Luciano Burti in 2005 naar het Braziliaanse V8 Stockcar kampioenschap over. Nu keert de Braziliaan terug naar de Porsche Michelin Supercup. Meervoudig Macau winnaar Duncan Huisman(vice kampioen in de Nederlandse Porsche Cup 2005) komt dit seizoen eveneens in de Porsche Super Cup aan de start.De Ier Damien Faulkner, winnaar van de Britse Porsche Cup en de Franse Portugees Nicolas Armindo, die veel indruk in de Duitse Cup maakte, moeten eveneens een favorietenrol worden toebedacht.

De winnaar van de wedstrijd in Bahrein 2005, de Brit Richard Westbook is eveneens favoriet. Westbrook zette in 2005 de pole met 2.04.269 en draaide met 2.05.650 de snelste wedstrijdronde. Patrick Huisman eindigde toen als tweede en de Duitser Christian Menzel als derde.

De Porsche GT3 Cup auto is dit seizoen voor het eerst met de exclusieve keramische PCCB verbindingsrem uitgerust. Met een gewicht van slechts 1120 kg. een sequentiële 6-versnellingsbak en 400 Nm vormt de GT3 Cup een echte uitdaging voor haar coureurs. De wedstrijd op het 5,4 km lange circuit van Bahrein telt 12 ronden. Bij temperaturen van over de 40 graden Celsius betekent dat in de gesloten Porsche 911 een echte conditietest.

Dit seizoen zullen twee Porsche Michelin Cup wedstrijden door Eurosport rechtstreeks worden uitgezonden. De overige wedstrijden zullen 's avonds in "Motorsports Weekend" op Eurosport te zien zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet