DTM

DTM: De DTM komt naar Düsseldorf

 Frentzen, Schneider


Bernd Schneider en Heinz-Harald Frentzen met in het midden burgemeester Joachim Erwin van Düsseldorf

Op zondag 26 maart vindt vanaf 13.00 uur op de Königsallee, de beroemde winkelstraat "Kö" in Düsseldorf, de officiële seizoenspresentatie van de DTM plaats. Tijdens een persconferentie in het historische raadhuis van Düsseldorf werden de nodige details uit de doeken gedaan.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Dat Düsseldorf bekend staat vanwege grote sportevenementen is niets nieuws. De jaarlijkse wereldbeker langlauf op kunstsneeuw is er een groot succes. Autosport was er tot nu toe nog niet in de stad aan de Rijn, maar daarin komt binnenkort verandering. Sinds burgemeester Joachim Erwin vorig jaar een bezoek bracht aan de DTM-race op het circuit van Spa-Francorchamps is hij enthousiast voor de DTM en dankzij de inspanning van een aantal organisaties werd de DTM voor de presentatie naar Düsseldorf gelokt. Daarmee troefde men Hamburg af. De afgelopen twee jaar was de DTM in de Hanzestad te gast, maar daar liet burgemeester Ole von Beust zich nimmer zien. Bij de enthousiaste Erwin is dat wel anders.

Zo kwam hij vanmorgen ook even langs tijdens de persconferentie, hoewel hij eigenlijk in drukke budgetbesprekingen verwikkeld was. "Ik zag die raceauto's beneden staan en moest toch even komen kijken", aldus Erwin lachend. De bezoekers in Düsseldorf krijgen een waar spektakel voorgeschoteld met racedemonstraties, een pitstopcompetitie en ook ritten met de historische racewagens waarmee Audi-voorganger Auto Union en Mercedes-Benz in de jaren dertig van de vorige eeuw tegen elkaar in het strijdperk traden.

Audi-rijder Heinz-Harald Frentzen en zijn Mercedes-collega Bernd Schneider waren ook op de persconferentie in Düsseldorf aanwezig en zeiden zich op de presentatie te verheugen. Met name Heinz-Harald Frentzen, voor wie het optreden een thuiswedstrijd is. "Ik reken op heel wat fans, zeker ook uit Nederland", aldus de kersverse Audi-coureur.

Aansluitend aan de presentatie vindt op 26 maart vanaf 16.30 op de Königsallee een uur durend concert van ex-Spice Girl Melanie C. plaats. Toegang tot presentatie en concert is natuurlijk gratis.

Natuurlijk werd er na afloop van de persconferentie nog geshopt op de luxe Königsallee

 Schneider, Frentzen Königsallee
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet