DNRT

DNRT: Steven Gijsen kampioen Winter Endurance Kampioenschap

Steven Gijsen is de nieuwe Winter Endurance-kampioen. Hij begon de beslissende zes-uursrace als klassementsaanvoerder en won vervolgens samen met Tom Coronel de BMW-klasse. Dat was meer dan genoeg om de titel veilig te stellen. De dagzege in ‘The Final 6’ging naar Sotrax Albert Motorsport met de rijders Jurgen Albert, Kees Bouhuys en Michael en Sebastiaan Bleekemolen.

Tekst Roy van der Laan; fotografie Tim Böhme

 podiumf6

De beslissende race van het Winter Endurance Kampioenschap trok 44 equipes. Onder hen team MDM Gijsen/Coronel, met klassementsaanvoerder Steven Gijsen en diens teamgenoot Tom Coronel (BMW Compact). John de Vos en Dennis de Borst, winnaars van de vijf uren van Zandvoort met hun Renault Clio, volgden op slechts vier punten.
In de beginfase nam Cor Euser de leiding met zijn Marcos Mantis, uitgerust met twee intermediates en twee regenbanden. Hij liep snel uit op onder meer de Porsche GT3 Cup van polesitter Sotrax Albert Motorsport, die op slicks was vertrokken.

 startf6

Na een half uur was de baan dusdanig opgedroogd dat Euser de pits moest opzoeken om slicks te laten monteren. Vanaf dat moment namen de Porsches de kopposities in. Sotrax Albert Motorsport, met Kees Bouhuys, Jurgen Albert en Sebastiaan en Michael Bleekemolen, ontpopte zich al snel tot de favoriet op de zege. Het team, dat de Nieuwjaarsrace ook al won, lag ruim tweederde van de race op kop en won met een voorsprong van twee ronden op Henk Haane en Dick Waaijenberg (First Motorsport Porsche GT3 Cup). De derde plaats ging naar Gerrit en Laurens Meijer met hun Saker.

 sotrax

Problemen

John de Vos en Dennis de Borst leken op weg naar de zege in de klasse tot twee liter. Helaas voor het duo stond de Clio in het laatste uur lange tijd in de pits. “De auto schakelt niet meer”, benoemde De Vos het probleem. Het duo eindigde uiteindelijk als tweede in de klasse tot twee liter, achter de winnaars Dillon en Marc Koster en Bertus Sanders (Renault Clio). “Onze race verliep ook niet probleemloos”, vertelde Marc Koster. “We begonnen met elektronische problemen, later hadden we geen koppeling meer.”
Rob Nieman, Frank Bedorf en Marco Bikkers (Renault Clio) eindigden als derde in de ‘Clio-klasse’.

 clio

Zege en titel

In de klasse voor BMW’s ging het duel om de overwinning niet verrassend tussen de equipes Steven Gijsen – Tom Coronel en Jeroen Schothorst – Raymond en Tim Coronel (beide BMW Compact). De eerstgenoemde equipe won de klasse (achtste algemeen!) en dat was voor Steven Gijsen voldoende om de titel veilig te stellen. Arthur Tjon en Koen v.d. Velde stelden de derde plek veilig.
Bij de Seats en de Mini’s was de equipe Johan Jansen, Martijn van Es en Thomas Bakker de beste met hun Seat Ibiza TDi. Mathijs Bakker en Ferdy van Leliveld pakten de bekers behorende bij de tweede plek met hun Ibiza, zij werden op het podium geflankeerd door Arie Dekker en Teun van Dam (ook Seat Ibiza).
Steven Gijsen won de titel met 92 punten, gevolgd door John de Vos en Dennis de Borst (86) en Dillon en Marc Koster en Bertus Sanders (72).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet