DNRT

DNRT: Zondag 5 maart ‘The Final 6’ WEK op Circuit Park Zandvoort

De vijfde en laatste ronde van het Winter Endurance Kampioenschap 2005/2006, ‘The Final 6’ wordt zondag 5 maart op Circuit Park Zandvoort verreden. De langeafstandswedstrijd gaat over zes uur en start om 11.00 uur. De toegang tot duinen, tribune en paddock is gratis. Voor een parkeerplaats op het terrein van het Circuit dient € 7 te worden voldaan.
Er wordt gereden in vier divisies: Divisie I toerwagens boven 2000cc, Divisie II toerwagens tot 2000cc, Divisie III met onder andere Seat Ibiza Tdi en Mini en Divisie IV met BMW Compacts en BMW E30-325i.


Tekst: PR

‘The Final 6’ telt mee voor het officiële Nederlands Winter Endurance kampioenschap. Deze serie bestaat uit vijf wedstrijden op de circuits van Zandvoort en Oschersleben (D). De marge van de leider in de titelstrijd, Steven Gijsen (BMW Compact), bedraagt slechts vier punten op teamleden John de Vos en Dennis de Borst (Renault Clio) die inmiddels 70 punten verzamelden. Zes punten daarachter staat de Porsche-rijder Phillip Beyrer. Hij wordt gevolgd door Bertus Sanders, Dillon en Marc Koster (Renault Clio) die hun uitval tijdens de Nieuwjaarsrace zwaar moeten bezuren. Het trio is kansloos voor de hoofdprijs in het kampioenschap en mag enkel nog hopen op dagsucces tijdens ‘The Final 6’.
Aan ‘The Final 6’ op zondag 5 maart nemen naar verwachting circa 45 teams deel.

Tijdschema ‘The Final 6’, zondag 5 maart 2006, Circuit Park Zandvoort:

09.40 – 10.00 uur Tijdtraining
11.00 uur Start ‘The Final 6’ (6 uur)
17.00 uur Finish ‘The Final 6’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet