Belcar

Eerste inschrijvingen Belcar binnen

Vorige week liepen de eerste inschrijvingen binnen voor wat betreft de Mediagroep Van Dyck Belcar Original 2006. Net zoals vorig seizoen zat AD Sport weer in de kopgroep met twee Porsches biturbo voor Steegmans/Steegmans en Wauters/Wauters/Vanierschot. Ook het duo Bo McCormick/Calum Lockie schreef zijn Ferrari 360 Challenge in voor een gans seizoen in Klasse 2. De eerste in Klasse 3 was Euroracing met de nieuwe BMW WTCC voor Joosen/Vroman en CEO-Racing met een Porsche GT3 Supercup voor Van Rossem/Van Hoepen.

Tekst: Flor Schilte

CEO-Racing is trouwens de nieuwe benaming voor Markant Racing. Verder verandert er niets aan de huidige infrastructuur en neemt nog steeds Marc Claes de taak van teammanager op zich. Ook de Porsche GT3 RS van De Laet/Volleberg blijft onder de vleugels van CEO-Racing in Klasse 2.

H&M Racing maakt de overstap naar de Belcar Original. Na een geslaagd seizoen in de Zolder Touring Cup 2005 waarin het duo Vetters/Jeuris als enige erin slaagde om AD Sport een overwinning af te snoepen, werd de luchtgekoelde motor bij Ham Car geruild voor een watergekoeld exemplaar, voorzien van een kit die ongeveer 430 p’s moet uitbraken.

Ook Werner Van Herck zal terug van de partij zijn met zijn Mazda RX7. De motorproblemen zijn nu definitief van de baan en afgelopen winter werd de Japanse sportwagen verder geëvolueerd. Er werden o.a. een nieuwe elektronische box, een sequentiële schakelbak en een andere turbo gemonteerd, die de Mazda gevoelig sneller moet maken. Het vermogen zal ongeveer 530 pk. zijn.

Michaël De Keersmaecker heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt en zal samen met Guino Kenis diens Mosler MT 900 R delen voor het ganse seizoen. De G&A-rijder zal de Mediagroep Van Dyck Belcar Original combineren met het Europese kampioenschap Rallycross.

Testwerk wordt er ook gedaan tijdens het Nederlandse Winter Endurance Kampioenschap. G&A Racing is er zijn BMW 130i op punt aan het stellen, maar heeft problemen met de geluidsnormen op Zandvoort. First Motorsport is ook regelmatig van de partij. Tijdens de laatste wedstrijd ging Bert Van Rossem, die ginds onder de vlag van First vaart, voorbij onder geel en hij werd bedacht met een ludieke straf. In plaats van een traditionele stop&go moet Bert komend weekend één uur aan de zijde van de baancommissarissen met de vlag zwaaien. Eenzelfde scenario is ook weggelegd voor David Hart. Komende zondag is het team van Jo Jamers met vier Porsches GT3 Supercup aanwezig voor bandentests op Zandvoort. En de ploegen zijn niet van de minste. Ian Khan/Peter Kox, Haane/Waaijenberg, Van Rossem/Van Hoepen en Ceusters/De Laet/Lumbeek zullen de kleuren van de Zolderse tuner verdedigen. Ondertussen zette ook Peter Van Delm zijn handtekening om de derde Porsche GT3 Supercup van First te bemannen in de Klasse 3 van de Belcar Original.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet