DTM

DTM: Heinz-Harald Frentzen vindt onderdak bij Audi

Wat al een tijdlang werd verwacht, is nu eindelijk officieel bevestigd: oud-Formule 1-rijder Heinz-Harald Frentzen komt dit seizoen in de DTM uit voor Audi. "Ik ben altijd al een liefhebber geweest van Audi met zijn moderne ontwerpen en zijn succesvolle historie in de autosport", zegt de Duitse rijder.

Tekst: Albert Landman

Frentzen stapte aan het begin van 2004 na tien jaar in de Formule 1 over naar de Duitse toerwagenserie. De afgelopen twee jaar kwam hij uit voor Opel, waar hij vorig jaar op Zandvoort en Brno twee derde plaatsen behaalde. "Wij zijn overtuigd van Frentzens rijkwaliteiten. Tot nu toe kreeg hij in de DTM niet de mogelijkheden om goed uit de verf te komen", verklaarde Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich.

De komst van Frentzen naar Audi werd vooral ondersteund door de Duitse televisiezender ARD, die als geen ander overtuigd zijn van de noodzaak van een prominente Duitse rijder in de DTM om de kijkcijfers op peil te houden. Met het vastleggen van Frentzen, wat financieel nogal de nodige voeten in de aarde had, is deze wens nu vervuld.

Vanaf woensdag test Frentzen voor de eerste maal met de Audi A4 DTM van het team Abt Sportsline. Hij rijdt dan tijdens de officiele DTM-testsessie op het circuit van Vallelunga nabij Rome.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet