DTM

DTM: Audi met vier teams

Soms hoor je wekenlang niets, en dan komt het nieuws opeens binnen een paar uur. Net nadat Mercedes-Benz het vastleggen van Susie Stoddart en Mathias Lauda bekendmaakte, kwam ook Audi met informatie over de teams in de DTM voor het komende seizoen. Het merk uit Ingolstadt komt met vier teams uit, drie fabrieksteams en één klantenteam.

Tekst: Albert Landman

Wat insiders al een tijdje verwachtten, is inderdaad bewaarheid geworden: het Audi Sport Team Joest komt niet langer in de DTM aan de start. Naar alle waarschijnlijkheid zal het team van Reinhold Joest en Ralf Jüttner na de 24 Uur van Le Mans voor Audi de resterende races van de American Le Mans Series rijden. Een combinatie van sportwagens en DTM is vanwege logistieke redenen niet haalbaar.

Het Audi Sport Team Abt, sinds jaar en dag de succesvolste renstal binnen de Audi-gelederen, blijft natuurlijk wel actief in de DTM. Het team uit het Beierse Kempten zet vier nieuwe Audi A4 DTM's in. Mattias Ekström, Tom Kristensen en Martin Tomczyk staan al vast als rijders, de vierde cockpit is nog vacant. De beide ex-Opel-rijders Heinz-Harald Frentzen en Marcel Fässler gelden hier als de voornaamste kandidaten.

Nieuw bij Audi is het Audi Sport Team Phoenix onder leiding van Ernst Moser. Het team uit Meuspath in de Eifel, op een steenworp afstand van de beroemde Nürburgring, zet dit seizoen twee A4's van vorig jaar in voor Christian Abt en Pierre Kaffer. Phoenix reed sinds 2000 DTM met Opel, maar heeft ook al Audi-ervaring: in 1999 reed het team in het toenmalig ADAC-STW-kampioenschap met een Audi A4 quattro en won in datzelfde jaar bovendien met Audi de toerwagenrace van Macau met Michael Bartels.

Ook nieuw is het Team Rosberg, dat na een jaar afwezigheid in de DTM terugkeert. De équipe uit Neustadt an der Weinstrasse reed van 2000 tot en met 2004 voor Mercedes, onder andere ook met Christijan Albers. Rosberg brengt Frank Stippler en Audi's nieuwe aanwinst Timo Scheider aan de start, beide met een auto van 2005.

Het team van Midland-baas Dr. Colin Kolles was al bekend als klantenteam bij Audi. Vanina Ickx, die wel officiële status als fabrieksrijdster geniet, gaat hier met een A4 van twee jaar geleden rijden, terwijl de tweede positie nog niet is ingevuld. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet