DTM

DTM: Nieuws van het rijdersfront

 Timo Scheider en Vanina Ickx

Timo Scheider (l.) en Vanina Ickx zijn vastgelegd door Audi

Langzaam maar zeker neemt het startveld in de DTM voor het komend seizoen definitieve vormen aan. Geen wonder, want volgende week staan al de eerste officiële ITR-tests op het circuit van Vallelunga op het programma, waarbij Audi en Mercedes-Benz voor de eerste maal tegen elkaar in het strijdperk zullen treden.


Tekst: Albert Landman
Foto's: PR


Bij Audi werd eerder deze week het vastleggen van de Belgische rijdster Vanina Ickx bekendgemaakt, wat al eerder op deze site werd aangekondigd. De dochter van zesvoudig Le Mans-winnaar Jacky Ickx komt met een Audi A4 DTM van 2004 uit voor het nieuwe Audi-team van Midland F1-teambaas Dr. Colin Kolles. Naar verluidt heeft de tandtechnicus uit Ingolstadt voor een bedrag van 500.000 Euro per stuk twee gebruikte Audi's gekocht. Wie met de tweede A4 gaat rijden, is nog niet bekend. Via een aantal kanalen duikt in dit verband onder andere de naam van Olivier Tielemans op.

Zeker is bij Audi ook dat Timo Scheider dit jaar in actie komt. De sympathieke in Oostenrijk wonende Duitser keert daarmee na een jaar afwezigheid terug in de DTM. Scheider reed van 2000 tot en met 2004 in de DTM voor Opel en kwam afgelopen seizoen samen met Michael Bartels met de Vitafone-Maserati MC12 uit in het FIA GT-kampioenschap, waar het duo op een haar na de titel misliep. Wel wonnen ze samen met Eric van de Poele de 24 Uur van Francorchamps.

 Matthias Lauda en Susie Stoddart


Mathias Lauda (l.) en Susie Stoddart komen in actie voor Mercedes-Benz

Nu Audi een dame in de gelederen heeft, kon Mercedes-Benz niet achterblijven. En dus legde het merk uit Stuttgart de 23-jarige Britse Susie Stoddart vast. Stoddart racete de afgelopen jaren in diverse Britse formulewagenklasses en bracht het onder andere tot in de finale van de McLaren Autosport BRDC Young Driver of the Year Award. Ze testte vorige maand voor Mercedes en was daarbij naar verluidt behoorlijk snel. Dat kan in alle eerlijkheid niet worden beweerd van Mathias Lauda, maar Mercedes legde de Oostenrijker toch vast. Hier zal ongetwijfeld de prominente naam een flinke duw in de goede richting hebben gegeven. Opmerkelijk: Lauda stopte meteen met zijn deelname aan de A1 Grand Prix-serie, waar zijn plek in het Oostenrijkse team werd ingenomen door Patrick Friesacher.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet