Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Spyker bevestigt twee inschrijvingen voor Sebring en Le Mans

Naar aanleiding van de succesvolle resultaten in 2005 in de European Le Mans Series met de Spyker C8 Spyder GT2R, schrijft Spyker komend seizoen twee bolides in de volledige LMES series, inclusief de 24 Uren van Le Mans in. Tevens zal Spyker aan geselecteerde FIA GT races deelnemen, evenals aan de 12 Uren van Sebring komende maand.

tekst Willem J.Staat.

 Spyker C8 Spyder GT2R
De L"Automobile Club de L'Ouest(ACO) accepteerde reeds twee inschrijvingen van Spyker voor Le Mans. Foto: Willem J. Staat.

12 Uren van Sebring
Voor de 12 Uur van Sebring, die op 18 maart verreden wordt, heeft Spyker twee Spyker C8 GTRs ingeschreven voor de volgende combinaties. Peter Kox en Donny Crevels met startnummer 85 en Jeroen Bleekemolen en Mike Hezemans met startnummer 86. Victor Muller van Spyker: "Dit is de sterkste rijdersbezetting die Spyker ooit aan de start heeft gebracht!"

Le Mans
Voor de 74e editie van de 24 Uren van Le Mans zijn reeds twee inschrijvingen door de ACO geaccepteerd. De rijdersbezetting zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt. Voor de GT2 klasse ontving de organisatie maar liefst 26 inschrijvingen voor 14 startplaatsen, waarvan er inmiddels 11 zijn toegewezen. De definitieve inschrijvingslijst (50 in totaal) wordt voor 26 mei bekend gemaakt.

President Directeur Victor Muller van Spyker: "De bemoedigende resultaten in 2005 hebben ons geïnspireerd om onze inzet te verdubbelen. Wij zijn er bijzonder trots op dat de ACO reeds zo vroeg in het seizoen onze inschrijvingen bevestigd en geaccepteerd heeft. Het is de vierde deelname van Spyker aan de 24 Uursrace van Le Mans en het is de eerste keer dat wij met een twee auto's zullen aantreden. Verder zijn we er bijzonder trots op dat we een contract met Michelin hebben getekend. Spyker zal gedurende het seizoen 2006 op fabrieksbanden van Michelin vertrouwen.

Tijdens de LMES wedstrijd op de Nürburgring behaalde Spyker in augustus 2005 haar eerste podiumplaats, terwijl men met dezelfde auto als tweede in de FIA GT race in Dubai eindigde.(chassisnr. 046)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet