VLN

Div: Gereïncarneerde Ferrari P4/5 hoofdattractie tijdens VLN Testdag

Tijdens de VLN Testdag en Presentatie konden de fans voor het eerst kennismaken met het unieke Ferrari P4/5 project van de Amerikaanse miljairdair James Glickenhaus. De 60-jarige Glickenhaus was in de zestiger jaren als kind al een fan van de Ferrari P4. Voor de fans laat hij een droom werkelijkheid worden.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

vln_ferrari_3

Gereïncarneerde Ferrari P4/5 hoofdattractie 24U Nürburgring
Voor meer dan 10 miljoen dollar heeft Glickenhaus met toestemming van Ferrari bij N-Technology de opdracht gegeven om een Ferrari P4/5 te ontwikkelen. Op basis van een F430 chassis werd er door N-Technology een prachtige GT2 Ferrari P4/5 met Pininfarina Design ontwikkeld. Zelfs Ferrari baas Luca di Montezemolo gaf persoonlijk zijn toestemming voor dit project. Glickenhaus heeft eigenlijk niets op met de filosofie van de moderne autosport. Hij wil graag de zestiger jaren doen herleven.

mika_salo_cockpit
Mika Salo. In 1995 reed ik voor het eerst samen met mijn vrouw in een huurauto
op de Nürburgring! Zij vond het geen prettige ervaring..."

Glickenhaus: “Ik ben een geluksvogel en ik hou van autosport. Maar de openheid in de sport is totaal verloren gegaan. Vroeger kon je in de pits de auto’s aanraken. Met ons project willen wij die tijd weer doen herleven. De fans moeten weer bij de auto’s kunnen.” Daarom past de filosofie achter 24U Nürburgring uitstekend bij Glickenhaus. “Het is één van de weinige races ter wereld waar de fans nog op de voorgrond staan. 24U Nürburgring betekent plezier en hartstocht. En dit is nu precies mijn filosofie!” Voorafgaande aan de 24U zal de Ferrari P4/5 Competitzione GT2 aan enkele VLN wedstrijden deelnemen.

kenteken_ferrari_p4-5_comp
De GT2 Ferrari P4/5 staat overigens gewoon in New York geregistreerd.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet