Belcar

Belcar: Eurotech Racing met Marc Goossens, Danny van Dongen en Marcos LM600 in Belcar

Eurotech Racing wil het komende autosportseizoen een flinke stap voorwaarts zetten in Belcar, het toonaangevende Belgische GT-kampioenschap. Het team uit Venlo-Blerick heeft regerend Belcar-kampioen Marc Goossens aangetrokken en verschijnt met een nieuwe Marcos LM600 aan de start. Goossens deelt de bijna 600 pk sterke LM600 met Danny van Dongen, die dit seizoen zijn lustrum als Eurotech-coureur viert. Teameigenaar Wim Noorman, vorig jaar nog actief als rijder, wordt teammanager.

Tekst: PR

Marc Goossens (36, woonachtig in het Belgische Geel) is enthousiast over zijn nieuwe team. “Nadat duidelijk was geworden dat ik dit seizoen naar een ander team zou overstappen, nam Wim Noorman meteen contact met mij op. We zaten snel op één lijn, na drie dagen hadden we al een principeakkoord.” De Belgische topcoureur gelooft in Eurotech Racing. “Eurotech Racing is een ambitieus en professioneel team met veel potentieel. Ik geloof daarnaast absoluut in de mogelijkheden en het concept van de Marcos LM600.” De Marcos wordt aangedreven door een bijna 600 pk krachtige 6,9 liter Ford V8 en weegt circa 1.100 kg.

Eurotech Racing ziet het seizoen 2006 als een leerjaar, waarin het team de nieuw ontwikkelde auto zal doorontwikkelen. Goossens: “Het wordt dit seizoen hard werken, we starten immers met een nieuw concept. Ik ben voorzichtig met voorspellingen, maar ik denk wel dat we constant voorin kunnen rijden als de auto zich snel betrouwbaar toont.”

Hoe denkt Marc over zijn nieuwe teamgenoot Danny van Dongen? “Ik heb hem vorig seizoen eerlijk gezegd niet zo intensief gevolgd. Nadat Wim contact met mij had opgenomen, heb ik wel meteen informatie over Danny ingewonnen. Velen toonden zich zeer positief en lovend over hem. Hij heeft vorig jaar positieve dingen laten zien met de Eurotech Racing Marcos Mantis in Belcar. Ik kan geen negatief puntje rond Danny bedenken.”

Teameigenaar Wim Noorman is erg blij met de komst van Marc Goossens en de vervanging van de bekende Marcos Mantis door de Marcos LM600. “Eurotech Racing heeft nu twee seizoenen in Belcar achter de rug. We hebben ons als team zeker in de kijker gereden. In ons debuutjaar 2003 eindigden we al meteen als vierde in het eindklassement van de snelste klasse GTA en Danny won bovendien de Belcar Junior Trophy. Onze ambities reiken echter verder. Met de komst van een topper als Marc en de inzet van de Marcos LM600 willen we die ambities verwezenlijken. Dit jaar wordt voor ons een leerjaar, waarin we er wel van uitgaan dat we de nodige aansprekende resultaten neerzetten.”

Danny van Dongen (Zandvoort) wordt in maart pas 23, desondanks viert hij dit seizoen al zijn lustrum als coureur bij Eurotech Racing. Eind 2001 reed hij zijn eerste race met een Eurotech Racing Marcos Mantis, sindsdien kwam hij uitsluitend in actie met een Marcos Mantis en, in 2004, een Marcos LM600. “Het mag dus duidelijk zijn dat ik erg ben te spreken over de professionaliteit, de teamspirit en de ambitie van Eurotech Racing”, aldus de winnaar van de Belcar Junior Trophy in 2003. “De laatste ontwikkelingen bij het team zijn geweldig. Marc is een belangrijke aanwinst voor het team, van wie ik veel hoop te leren. Daarnaast kijk ik uit naar het rijden met de Marcos LM600. Ik zal er alles aan doen om een succes van het komende seizoen te maken.“
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet