VLN

Div: Jeroen Bleekemolen: 'Meestrijden om winst in 24 uur Nurburgring'

bleekemolen_grid

'Jarenlang viel een van de mooiste 24 uursraces ter wereld samen met andere races van mij, waardoor ik er lang niet meer aan mee heb kunnen doen', zo meldt Jeroen Bleekemolen. 'Maar komend jaar maak ik mijn comeback bij de 24 uursrace op de Nurburgring Nordschleife. Eindelijk weer veel rijden op de Nordschleife, die niet voor niets de bijnaam Groene Hel gekregen heeft. En ik zit in een auto waarmee ik mee kan doen voor de algemene overwinning!'

Ik kom uit voor Black Falcon Racing in een Mercedes SLS, samen met Thomas Jager, Jan Seyffarth en Kenneth Heyer. Ter voorbereiding op de race heb ik in maart een weekend getest tijdens de eerste officiële testdagen. Ook doe ik mee aan de eerste VLN race. We hebben een ontzettend sterk team, top rijders en een geweldige auto om een goede prestatie neer te zetten. Ik ben blij dat het allemaal zo snel rondgekomen is.
 
In eerste instantie viel de race dit jaar weer samen met de Porsche Supercup race in Valencia. Maar Porsche heeft besloten niet naar Valencia te gaan en een hele grote race te houden op de Nordschleife in het voorprogramma van de 24 uur. We rijden met alle nationale Carrera Cups samen in een race, wat een geweldig spektakel zal worden! De Carrera cups uit Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Scandinavië, Italië en dus nu ook de Supercup nemen het tegen elkaar op. Ik heb al lang niet meer gereden op de Nordschleife, die door zijn lengte en hoge snelheden lastig te leren is. Zodra dit bekend werd, heb ik meteen contact opgenomen met Black Falcon Racing. Zij wilden mij al hebben voor de race, maar ik kon steeds niets toezeggen. Na de beslissing van Porsche viel alles op zijn plaats. Ik kan meteen meedoen voor de algemene overwinning in de 24 uursrace en goed de baan leren kennen voor de Porsche Supercup race. Die is erg belangrijk voor mij, omdat het ook meetelt voor de Duitse Carrera Cup. Dus ik kan dubbel scoren.

Ik heb de 24 uur op de Nordschleife pas een keer eerder gereden. In 2003 kwam ik uit voor het fabrieksteam van Opel in een DTM auto. Een geweldige ervaring! Het circuit is ontzettend lang en hobbelig, heel snel en heeft weinig uitloop. Een enorme uitdaging dus voor iedere coureur! Met deze voorbereiding hoop ik het de Duitsers die er werkelijk iedere hobbel kennen moeilijk te maken tijdens de Porsche race en natuurlijk op een mooi resultaat tijdens de 24 uur. Onze auto is een van de modernste en mooiste raceauto’s van de laatste tijd. AMG heeft veel ontwikkelingswerk voor de SLS gedaan en ons team wordt volledig ondersteund door de fabriek. Naast de 24 uur van Dubai, Daytona en Le Mans wordt dit dus mijn 4de 24 uursrace van het seizoen. En aan racekilometers kwam ik dit seizoen toch al weinig te kort. Naast alle 24 uursrace rij ik ook nog Porsche Supercup, Porsche Carrera Cup, American Le Mans Series en een programma in Nederland. Ieder weekend vol gas dus! Groeten, Jeroen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet