Diversen

Div: Mazda surprise op Zolder. Autosportwinterslaap definitief voorbij

De autosportwinterslaap 2010/2011 is definitief voorbij. Vandaag kwamen vele deelnemers uit moderne en Historische Raceklasses op Circuit Zolder in actie. Daarbij vielen nogal wat interessante dingen te bewonderen. Behalve de GT3 SLS AMG Mercedessen van Black Falcon en KRK. Mazda specialist Van Herck zorgde overigens nog voor een kleine verrassing!

Tekst en foto’s Willem J. Staat

2011_pitlane_drukte
In tegenstelling tot voorgaande jaren zien we aan de vooravond van het seizoen 2011
overvolle pitlanes! Het crisisspook lijkt voorbij te zijn!

GT3 Tests
Tijdens de ochtend was Circuit Zolder exclusief gereserveerd voor de GT3’s. Alle belangstelling ging daarbij natuurlijk uit naar de Black Falcon en KRS SLS AMG Mercedessen. Het team van Black Falcon was met de Duitsers Kenneth Heyer en Robert Rennauer aanwezig. “Wij zijn hier in het kader van de ADAC GT Masters met Pinksteren” verklaarde Heyer.
 
2011_black_falcon_kenneth_heyer
Kenneth Heyer in de Black Falcon Mercedes. "Veel data verzameld voor ADAC GT
Masters met Pinksteren!"

Na een groot aantal bandencompounds uitgeprobeerd te hebben vertrok het team richting Nürburgring. Op de “Kurzanbindung” vindt a.s. vrijdag en zaterdag eveneens een testsessie ter voorbereiding van de VLN “Langstreckenpokal” plaats. 

2011_krks_shakedown_1
De allereerste shakedown van de nog maagdelijk witte KRK SLS AMG Mercedes GT3

Het team van KRK komt komend seizoen met twee SLS AMG GT3’s in de Belcar uit. Belcar-kampioen Anthony Kumpen en de teameigenaren Raf Vanthoor, Kris en Koen Wauters werkten met één chassis een uitgebreide shake-down af. Ook de teams van Prospeed en Barwell waren respectievelijk met een Porsche en een Aston Martin GT3 aanwezig.


2011_krk_vt_kenk_wauters_1
SLS AMG Mercedes GT3 studenten Raf Vanthoor, Koen en Kris Wauters(de gebroeders
Clouseau)

De tijden van de Porsche en de Mercedessen zou rond de 1.31.geschommeld hebben. Ook zagen we twee Tsjechische Ginetta’s waarvan één van de Russische bestuurders uit Siberië afkomstig was.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet