Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: BP Ultimate hoofdsponsor Masters of Formula 3

De afgelopen vijftien jaar heeft Philip Morris met de Marlboro Masters of Formula 3 een autosportfenomeen neergezet dat internationaal telt. BP presenteerde zichzelf vandaag in een toepasselijke omgeving als de opvolger van het sigarettenmerk. Op 6 augustus vindt op Circuit Park Zandvoort de Ultimate Masters of Formula 3 plaats.

 contract

Tekst en fotografie: Marco Antheunisse

Van een sigarettenmerk naar een brandstof is een grote sprong. Maar wel een sprong in de goede richting, want waar sigaretten ons binnenste zeker geen goed doen (‘roken is dodelijk’ stond er immers groot op alle reclame-uitingen op het circuit) moet BP Ultimate de motor van binnen juist schoner maken.

Presentatie op de A1
De presentatie vond plaats op het geheel vernieuwde tankstation Honswijck bij Muiden, langs de Rijkweg A1. Achter het station was een VIP-unit opgesteld waar de gasten ontvangen werden. Net voor de presentatie buiten voor het tankstation zou plaatsvinden liep merkwaardig genoeg de snelweg richting Amersfoort geheel leeg, tot plotseling een bekend gebrul in de verte de aankomst van een Porsche aangaf.

 doek

De wind blies de geplande ontvangst helaas in de war, want het doek kon de windkracht niet aan en scheurde jammerlijk aan flarden. Dat mocht de pret niet drukken, niemand minder dan Christijan Albers reed de Porsche (niet op de speedlimiter!) het station binnen en maakte wat donuts vlak voor de tankstations.

 donut

Om vervolgens uiteraard de Porsche af te tanken met BP Ultimate.

 tanken
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet