BTCS

BTCS: Aftellen geblazen, mooie autos aan de start

De eerste afspraak voor de deelnemers aan de Belgian Touring Car Series 2011 komt nu echt wel dichterbij en dus is het tijd om al eens te kijken wie er tijdens de eerste races van het seizoen aan de start zal verschijnen. Na een eerste korte inventaris, mogen we met zekerheid zeggen dat de strijd op alle fronten hevig zal zijn. De winnaars op het einde van het seizoen zullen niet op hun lauweren gerust hebben, dat staat nu al vast.

Tekst en Foto PR
btcs-2011-02-1

De wagens zoals we die vinden in de klasse S1 – de silhouetten – vieren dit seizoen hun tiende verjaardag in ons land. Uiteraard zullen ze ook dit seizoen weer de voormacht van de BTCS uitmaken en onderling bepalen wie er zich op het einde van het seizoen de kampioen 2011 mag noemen.

Drie Renault Méganes
Delahaye Racing verdedigt zijn titel in BTCS met verve want het team uit Waals-Brabant zet maar liefst drie gelijkaardige Renault Mégane in. De eerste wagen blijft uiteraard voorbehouden aan de kampioen 2011, Frédéric Bouvy en zijn vaste maat Christian Kelders, terwijl Stéphane Lémeret samen met de jonge Edouard Mondron zeker zal proberen hen het vuur aan de schenen te leggen. De kampioenen S2 van 2010, Laurent Richard en Alexandre Viron, vormen het derde duo op de Franse Silhouette.

Tegenover deze Franse armada staat zeker en vast Volvo dat met Vincent Radermecker en Eric van de Poele in de Volvo S60 klaar is voor het nodige weerwerk. Ook uit Korea mogen we de nodige tegenstand verwachten, met maar liefst twee KIA Pro_Ceed, waarvan de technische ondersteuning verzekerd wordt door Chad Racing. Philippe Stéveny doet een beroep op niemand minder dan Didier de Radiguès, de man die na de successen op twee wielen op het einde van de vorige eeuw ook de Procar-titel en een zege in de 24 Uur van Spa wist te behalen. Werner Moonens-Bert Redant koppelen dan weer hun jarenlange ervaring om de tweede KIA naar voor te stuwen.

Nog in de categorie S1 vinden we een Gomez GC10-1 en de Jaguar XF met Jérôme Thiry aan het stuur. De Jaguar X-Type van René Franchi en Jean-Pierre Vannerum zien we vanaf de Trophée de Bourgogne in Dijon.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet