DNRT

DNRT: Sheila Verschuur en Max Braams pakken wintertitel (lang)

480_podium_9883

De Final 4, de finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort, is gewonnen door Jürgen Albert, Kees Bouhuys, Sebastiaan Bleekemolen en Michael Bleekemolen. Met de fraaie Sotrax Albert Motorsport Porsche wist het kwartet de zege naar zich toe te slepen. Het kampioenschap werd gewonnen door Sheila Verschuur en Max Braams. Een unieke prestatie, met Verschuur als eerste dame die de titel wint en Braams als de jongste kampioen ooit in de tienjarige historie van de winterserie.

Tekst: PR
Foto's: Bart Buijs
Films: Gerrie Hoekstra en Erik van der Schaaff


Het programma begon traditioneel met een dertig minuten durende kwalificatie, waarbij de pole position werd veroverd door de Radical Sportscar SR3 van Coronel Racing, ditmaal bestuurd door Marc Koster er Bertus Sanders. Jan Joris Verheul trainde met Red Biscuit Racing-teamgenoot Rob de Laat met de DNRT V8 Silhouette naar de tweede startpositie. David Hart en Nicky Pastorelli kwalificeerden zich als derde. In Divisie II klokten Bert van de Zweerde en Marco Poland de snelste tijd. Sheila Verschuur en Max Braams trainden met hun “reserve-Clio”, naar de snelste tijd in Divisie III, nadat Braams tijdens de vrije training op zaterdag de oorspronkelijke Renault Clio beschadigde in de Arie Luyendijkbocht. In Divisie IV werd de snelste ronde neergezet door Tom Coronel, Henry van Os en Bart van Os, rijdend met een BMW 320d.

480_verheul_1836

De eerste ronden van de wedstrijd kenden een spannend verloop. Voor de derde maal op rij was het Verheul die met de DNRT V8 als eerste in de Tarzanbocht arriveerde. Minder goed verliep de start voor Marc Koster, die een aantal plaatsen verloor. Het duurde niet lang voordat David Hart met zijn krachtigere V8 Star voorbij ging aan Verheul. Echter, net als bij de 4 uur van Zandvoort, was het raceavontuur voor Hart snel voorbij. Al na zes ronden kwam de zwarte V8 tot stilstand met technische problemen.

480_pech_hart_1878Door het uitvallen van Hart kwam de leiding wederom in handen Verheul, gevolgd door Koster. Er ontstond een mooi gevecht om de leidende positie, een strijd die positief uitpakte voor Koster. Na een uur racen had de Radical de voorsprong uit weten te bouwen tot meer dan een halve ronde. Ook de Porsche van Peter en Jan Versluis, geprepareerd door First Motorsport, had de weg naar voren gevonden en stond na een uur racen op de derde plek. Divisie II werd op dat moment nog altijd aangevoerd door de JR Motorsport BMW van Van de Zweerde en Poland.

480_steenmetz_2046

De leidende positie in Divisie III bleef in handen van Braams en Verschuur, hoewel zij in een fraaie strijd verwikkeld raakten met Rene en Ruud Steenmetz. In Divisie IV ging na 60 minuten racen nog steeds de equipe Coronel / Van Os / Van Os aan de leiding.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet