DNRT

DNRT: Finale WEK aankomende zondag op Circuit Park Zandvoort

480_final4_3_2011-p

Op zondag 6 maart zal op Circuit Park Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd is de finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap 2010-2011. Sheila Verschuur en Max Braams gaan aan de leiding in de stand om het kampioenschap. Zij zullen echter rekening moeten houden met de concurrentie, die eveneens gebrand is op het behalen van de wintertitel.

Tekst PR
Foto's: Speedpictures.nl

480_final4_2_2011-p

Groot deelnemersveld
De organisatie verwacht, net als bij de vorige wedstrijden, een startveld van ruim veertig auto’s. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. De snelste raceauto’s rijden in Divisie I, de klasse voor auto’s met een cilinderinhoud van meer dan 3000cc of turbomotoren. De categorie wordt gekenmerkt door bloedsnelle bolides als de Porsche 997 GT3 Cup, Renault Mégane Trophy, BMW 140 GTR, Nissan 370Z en de V8 Star. Ook de fraaie DNRT V8 Silhouette, de Saker Sportscar en de rappe Radical SR3 Sportscar verschijnen aan de start binnen Divisie I.In Divisie II, de klasse 2000cc tot 3000cc, zijn voor de vier uur durende wedstrijd twee BMW 130i Cup-auto’s ingeschreven. In de klasse treffen zij onder de meer de BMW 320d van de DB Motorsport en BMW M3, geprepareerd door het Moditech team. Klassementsaanvoerders Braams en Verschuur staan met hun Renaul Clio Sport RS ingeschreven in Divisie III. Naast diverse andere Renault Clio’s, maken in deze categorie onder andere ook een Honda Integra Type-R en een Volkswagen Jetta TDI-R hun opwachting.

Alle diesel-aangedreven voertuigen, die normaal in de Toerwagen Diesel Cup of bij de DNRT-races aan de start verschijnen, komen uit in Divisie IV. Naast de BMW 120d en de BMW 123d, zullen ook de Volkswagen Golf V en de SEAT Ibiza TDI Cupra zich in de strijd om de zege mengen.

480_final4_1_2011

Klassement
De voorsprong van Sheila Verschuur en Max Braams bedraagt op dit moment acht punten op de als tweede geklasseerde equipe van René en Ruud Steenmetz. Op een derde plaats volgen Niels Kool en Willem Cornelissen, met een totaalscore van 46 punten. Met nog twintig punten te vergeven in elke divisie, maken ook Jeroen den Boer en Simon Knap (Divisie II) en Liesette Braams (Divisie IV) nog een theoretische kans op de wintertitel. Divisie I-coureurs Michael Bleekemolen, Sebastiaan Bleekemolen, Kees Bouhuys, Jürgen Albert en Bas Schothorst kunnen eveneens nog in aanmerking voor de kampioenstitel komen.

Gratis toegang
Voor de Final 4 is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 10,00 op Parking A, nabij de hoofdtribune parkeren. Het programma begint om 10.00 uur met de kwalificatie. De Final 4 start om 12.00.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet