NASCAR

NASCAR: Jeff Gordon terug in Victory Lane!


2011_trevor_bayne_phoneix_out
Voor Bayne is het definitief over na een touché met de muur.

The Big One
Gordon kreeg het niet cadeau, want zijn No 24 Chevrolet overleefde het slagveld op Phoenix ternauwernood. In de 59e ronde maakten Kyle Busch en Carl Edwards contact. Carl Edwards: “Ik weet niet zeker wat er nu allemaal gebeurde maar daar moet ik Kyle Busch over spreken. Eerst dacht ik dat hij gefrustreerd was en naar links stuurde om op zijn lijn te blijven en er zich niet van bewust was dat ik mij daar al bevond. Maar na het zien van de videotape begreep ik dat hij zijn auto gewoon even “kwijt” was. Hij raakte mij hard en ik kon met lege handen naar huis.” Edwards eindigde als 28e op 52 ronden achterstand.

Amper acht ronden na dit incident werd men Phoenix voor het eerst met de “Big One” geconfronteerd. Contact tussen de Ford van Matt Kenseth en de Toyota van Brian Vickers was er de oorzaak van dat de Toyota-coureur een kapotte linkerachterband opliep en daarbij een gigantisch slagveld creëerde waarbij 13 auto’s betrokken waren. Clint Bowyer, Jeff Burton, Jamie McMurray, David Reutimann, Casery Mears, Travis Kvapil, David Gilliland, Bobby Labonte, Regan Smith, Andy Lally en Robby Gordon zag hun weekend in Phoenix eveneens geruïneerd worden. Een woedende Bowyer: “Wij zijn toch eigenlijk betere coureurs dan dit. Om eerlijk te zijn vind ik dit nogal bezwaarlijk!” De wedstrijd moest dan ook enige tijd met een Code Rood worden onderbroken.

Voor Hendrick Motorsports was het een goede dag. Regerend kampioen Jimmie Johnson eindigde als derde nadat hij als 28e van start was gegaan. Direct na het behalen van de zege vertrok Gordon naar Los Angeles voor de Oscar after parties. Gordon heeft namelijk ook meegewerkt aan de film CARS 2 die komende zomer in Nederland in première gaat.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet