Superleague Formula

Superleague Formula: Robin Webb: "Superleague Formula is het beste alternatief voor F1"

Met de start van het vierde seizoen Superleague Formula in het vooruitzicht ontmoeten wij Technisch Directeur Robin Webb om met hem te bespreken hoe het kampioenschap ervoor staat.

Tekst en Fotos  PR


nav_sun_dl-46691

1. Waar staat Superleague Formula momenteel?
“SF zit momenteel in een hele interessante fase. We hebben een bijzonder succesvol 2010 seizoen achter de rug, waarvan sommige beweren dat dit het eerste ‘echte’ jaar was die de status van kampioenschap had. We hebben 12 ronden met 36 races neergezet (eigenlijk 35 door het slechte weer in Beijing) en hadden het hoogste prijzengeld buiten de F1. Daarnaast hadden we ook onze eerste miljoen euro kampioen en werd het seizoen pas in de allerlaatste race met maar twee punten verschil beslist. Ik ben ook van mening dat we de beste opstelling van coureurs hadden en onze eerste niet Europese evenement in China. Tot slot zijn er veel voetbalclubs, circuits, race teams en coureurs die deel willen uitmaken van SF. Al met al ben ik van mening dat we er momenteel fantastisch voorstaan.”


2. Heeft de trieste teloorgang van de A1GP Superleague sterker of zwakker gemaakt?
“Toen de geruchten over het stoppen van A1GP op hun hoogtepunt waren heb ik gezegd dat dit slecht zou zijn. Iedereen ging ervan uit dat SF hetzelfde lot zou treffen. Het was een triest gezicht maar ik denk dat het stoppen van A1GP ons achteraf heeft geholpen. Hierdoor werd er bepaalde verwarring weggehaald en werd er een concurrent uit de markt, waarin we ons allebei wilden positioneren, gehaald. Volgens mij is er nu geen verwarring of twijfel meer over SF. We hebben een nieuwe eigenaar, een bestaande aandeelhouder die nu 99% van de aandelen bezit, en ook onze sponsor Sonangol is erg tevreden met de ontwikkelingen. Al met al heeft SF profijt gehad. Momenteel zijn we wereldwijd het enige één-zitter alternatief voor F1.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet