Advertorials

Advertorial: Day V Tec, het technische brein achter vele autosportsuccessen

day_v_tec_4

Davy Lemmens staat nooit zelf op het ereschavot. Maar met in totaal 49 podiumplaatsen was hij in 2010 als race & car engineer van Data House by Day V Tec bijzonder succesvol in het Dutch Power Pack. AUTOSPORT.NL zocht het brein achter menig racesucces op in zijn werkplaats in Katwijk.

Tekst: Marc Kok
Foto’s: Chris Schotanus en Marc Kok

Het nieuwe nationale autosportseizoen begint pas over tweeënhalve maand, maar Davy Lemmens heeft de eerste testdag van 2011 er al weer opzitten. Vorige week vrijdag was hij op Circuit Park Zandvoort in de weer. Dit om de auto’s van zijn klanten vanaf de traditionele Paasraces optimaal te kunnen laten presteren.

day_v_tec_1
Davy Lemmens in zijn werkplaats.

Passie
"De techniek van auto’s heeft me altijd al getrokken’’, geeft Lemmens zijn passie aan. "En dan vooral het begrijpen waarom het ding het zo moet doen. Alleen als je de werking van het voertuig voor de volle honderd procent snapt, kun je een auto optimaliseren. Als ik een wagen met dat differentieel, die versnellingsbak, dat vermogen en die banden krijg, weet ik direct dat je dat en dat kunt doen. Daar houd ik van.’’

Ideale testplek
Elke werkdag is Lemmens reeds om acht uur ’s ochtends te vinden op zijn werkplaats. De Nederlandse loods is gesitueerd bij het oude vliegveld Valkenburg, naast de hangar waar momenteel de succesmusical ‘Soldaat van Oranje’ wordt opgevoerd.

day_v_tec_8

"Het vliegveld wordt vandaag de dag niet meer gebruikt voor de luchtvaart. Maar het grote stuk asfalt is voor mij een ideale plek om even een auto te kunnen testen’’, zegt Lemmens. "Dan rij ik direct de vliegbaan op en kan ik zien hoe alles werkt. Dat is super.’’

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet