BTCS

BTCS: JH Motorsport presenteert Focus Concept

Jochen Habets, van het gelijknamige JH Motorsport uit het Limburgse Nuth, heeft de eerste beelden en informatie vrijgegeven betreffende de gloednieuwe Ford Focus Silhouette. Zoals eerder al te lezen was in het officiële communiqué van SpeedWorld betreffende het nieuwe BTCS seizoen, volgen hier meer details.

Tekst en Foto’s PR

jh-1

BTCS-concept JH Motorsport.
Het volledig nieuw opgebouwde concept rond deze Ford Focus is een ideetje van JH Motorsport zelf.De ontwikkeling van deze auto’s begon al aan eind van vorig jaar. Aangezien de auto opgebouwd werd rond een buizenchassis mogen we hier dus spreken van een prachtige Silhouette.“De keuze is gemaakt voor een krachtige 2,3L Ford Duratec motor afkomstig van Zomer Motorsport& A2Z Performance Parts. Hieruit kunnen we ongeveer 270Pk halen, in combinatie met het lage gewicht (+- 900Kg. ) gaat dit voor ongelofelijke prestaties zorgen,” aldus Jochen Habets.Het reglement van het voertuig evenals de homologatie/verzegeling van de motor wordt geregeld door JH Motorsport in samenwerking met Zomer Motorsport & A2Z Performance Parts.

jh6.pers


Het voordeel van deze Silhouettes is dat ze relatief lage running – en verbruikskosten hebben. Ook eventuele schade kan eenvoudig en voordelig opgelost worden door middel van een polyester carrosserie. Voor deze auto’s is in het BTCS kampioenschap een nieuwe klasse ( S3 ) voorzien. De Focus ST Trophy zal vanaf dit jaar van start gaan. Er zijn op dit moment overigens nog meerdere auto’s beschikbaar en het zgn “arrive & drive” concept is ook zeer goed mogelijk.

jh-5

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet