Clio Cup

Clio Cup: Certainty Racing Team met Marcel Duits en Niels Langeveld in de Renaults

niels_dillon_marcel

Certainty Racing Team maakt aankomend seizoen haar entree in de Renault Clio Cup. Met meervoudig Clio Cup-racewinnaar Marcel Duits en regerend Suzuki Swift Cup-kampioen Niels Langeveld beschikt het Zandvoortse raceteam over een sterke line-up waarmee het de strijd voor de prijzen aan kan gaan. Het duo weet zich gesteund door een keur aan (bouw)bedrijven, die aanstaande maandag tijdens de Bouwbeurs bekendgemaakt worden.

Tekst en foto's: PR

De Renault Clio Cup geldt als één van de meest competitieve klasses dat ons land rijk is. Maar voor Marcel Duits heeft de raceklasse nog maar weinig geheimen. Hij wist afgelopen seizoen twee keer te winnen en Duits neemt in 2011 voor het vierde jaar op rij plaats achter het stuur van een Clio. “Dit jaar wil ik overwinningen en een klassering in de top drie behalen”, vertelt Duits. “Het kampioenschap is het ultieme doel, maar daarvoor moet alles kloppen en heb je ook zeker geluk nodig.”

Marcel Duits: ‘Nu al zin in’
“Ik heb voor Certainty gekozen, omdat er dankzij de steun van diverse bouwbedrijven een mooie aanbieding lag”, vervolgt Duits. “Daarnaast ken ik Dillon Koster en diverse mensen binnen het team al sinds mijn eerste jaar in de autosport. Ik weet wat ik aan ze heb en dat het goed gaat komen. Ik hoop mijn teamgenoot Niels te kunnen helpen met kleine tips, zodat hij zich snel thuis voelt in de Clio Cup. Samen sta je tenslotte sterker dan alleen. Ik heb er nu al zin in!“

gemeentehuis_zandvoort

Niels Langeveld: ‘Nieuwe uitdaging’
Voor Niels Langeveld was de overstap naar de Renault Clio Cup een logisch gevolg na het behalen van het kampioenschap in de Suzuki Swift Cup. “Er staat mij nu een nieuwe uitdaging te wachten”, aldus Langeveld. “Ik heb nog niet echt een idee wat ik kan verwachten. Het is een totaal andere auto voor mij, met een sequentiële versnellingsbak en het gaat bovendien een stuk harder. Ik weet dat de klasse zeer competitief is, dus om goed mee te kunnen doen gaan we veel trainen. Aan Marcel Duits heb ik een goede referentie waar ik mij aan kan meten. Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om de eerste meters met de Clio te maken.”

Dillon Koster: ‘Zeer verheugd’
“Ik ben zeer verheugd met deze volgende stap van Certainty Racing Team”, stelt teameigenaar Dillon Koster, die van 2003 tot 2006 zelf in de Renault Clio Cup uitkwam. “Ik heb zeer goede herinneringen aan de Clio Cup en hoop dat we deze tijden gaan herbeleven. Het zal niet meevallen om weerstand te bieden aan de gevestigde orde in de Clio Cup, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het ons gaat lukken met ons snelle rijdersduo, onze technische kennis en de steun van sponsors en partners.”

Bouwbeurs
Tijdens de Bouwbeurs, vanaf 7 februari geopend in de Jaarbeurs Utrecht, maken de diverse (bouw)bedrijven als onderdeel van de Constructive Business Club hun sponsorplannen bekend. Dit gebeurt op de stand van IBIS Software, dat met een nagebouwde pitbox de sfeer van autosport uitstraalt. De Certainty Renault Clio’s zullen uiteraard niet ontbreken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet