Chrono NK 2-takt

Chrono: RTL GP Magazine Constructors Championship

rtlgp_cc_l_cmyk

Chrono en RTL GP Magazine introduceren een nieuw kampioenschap in de Nederlandse Rotax Max Challenge. In 2011 kunnen alle deelnemende kartmerken hiervoor punten verdienen, te verdelen over de eerste vijf plaatsen in het dagklassement van elke klasse.


Na de acht wedstrijden zal het merk met de meeste punten de titel RTL GP Magazine Constructor Champion krijgen inclusief een fraaie hoofdprijs: een advertentie ter waarde van 2500 euro én een artikel in RTL GP Magazine, het grootste racemagazine van Nederland. Mark Koense (RTL GP Magazine): “Wie door het rennerskwartier van een kartrace loopt, ziet meteen dat er naast de baan evenveel competitie wordt bedreven als op de baan. Die inzet, en het belang daarvan, willen we samen met Chrono benadrukken en belonen. De racerij is tenslotte een teamsport. Daarom ondersteunen we dit initiatief met plezier.”

Het gedrag van de rijders, monteurs en teams op de baan en in en om het paddock zal ook ter beoordeling zijn. De wedstrijdleider kan indien nodig strafpunten toekennen aan een rijder voor dit kampioenschap. Dus reden te meer om jezelf als team en rijder naar behoren te presenteren en te gedragen zoals een goed coureur betaamd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet