Formule 3

Formule 3: Hannes van Asseldonk met Van Amersfoort Racing in ATS Formel 3 Cup

hannes_f3_presentatie_2

Hannes van Asseldonk zet in 2011 een grote en belangrijke stap in zijn nog prille autosportcarrière. Na een succesvol debuutseizoen in de internationale autosport in 2010, maakt de 19-jarige coureur uit Boekel dit jaar de opstap naar de Formule 3. Samen met het gerenommeerde Van Amersfoort Racing verschijnt de snelle Noord-Brabander dit seizoen aan de start van de ATS Formel 3 Cup, het Duitse Formule 3 kampioenschap.

Tekst en foto’s: PR

Afgelopen jaar gooide Hannes van Asseldonk hoge ogen in zijn debuutseizoen in de internationale autosport. Met 3 overwinningen, 2 podiumplaatsen en 1 pole position in de Formula BMW Europe en Formula Abarth mocht de debutant in het naseizoen van 2010 rekenen op veel interesse van diverse teams uit verschillende series om hem in te lijven voor 2011. Na in november en december diverse tests en gesprekken te hebben (uit)gevoerd, heeft Van Asseldonk met zijn familie besloten om in 2011 zijn pijlen op het Duitse Formule 3 kampioenschap te richten.

Teamsuccessen
Teameigenaar Frits van Amersfoort is reeds sinds 1975 actief op de circuits en heeft onder andere coureurs als Jos Verstappen en Christijan Albers opgeleid op hun weg naar de Formule 1. Meer recent boekte het team titelsucces met Carlo van Dam (2007) en Laurens Vanthoor (2009). In 2009 en 2010 werd het team eveneens tot vice-kampioen gekroond met respectievelijk Stef Dusseldorp en Daniël Abt.

hannes_f3_presentatie_1

Leerjaar
Hannes van Asseldonk: "Ik ben heel erg blij met mijn keuze om dit seizoen voor Van Amersfoort Racing in de ATS Formel 3 Cup uit te komen. Tijdens de wintertests was ik al snel overtuigd door de professionaliteit van het team en haar wil om te winnen. Het klikte dan ook direct met Frits en zijn hele staf aan engineers en monteurs. Ik besef dat dit een leerjaar voor me wordt, maar met de bewezen status van het team hoop ik snel om de prijzen mee te strijden!”

Goede indruk
Frits van Amersfoort: "Graag verwelkomen we Hannes binnen ons team en in de ATS Formel 3 Cup. Van Amersfoort Racing is altijd kien geweest om Nederlands talent aan te trekken en te begeleiden naar successen. Hannes heeft tijdens de test eind vorig jaar een erg sterke indruk op ons achter gelaten en heeft het talent en de capaciteit om in de voetsporen van onze eerdere kampioenen te treden.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet