Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen in LMP1 met Rebellion Racing

rebellion

Geweldig nieuws! Dit seizoen ga ik weer met sportscars racen! Ik zal tijdens de 12 uur van Sebring, de 24 uur van Le Mans en Petit Le Mans in de Lola-Toyota LMP1 van Rebellion Racing rijden. Samen met Neel Jani en Nicolas Prost. Uiteraard ben ik heel blij met deze plek. Het team heeft veel potentie en beschikt over goede middelen om een snelle en betrouwbare auto neer te zetten.


Mijn laatste keer in de sportscars was in 2008 toen ik met Porsche LMP2 de 24 uur van Le Mans en de 1.000km van Nurburgring gewonnen heb. Sindsdien wilde ik altijd al graag terugkomen in de LMP's. Het is geweldig om met zo'n auto te rijden. Topsnelheden liggen rond de 335 km/u en de auto's hebben niet veel minder downforce dan een Formule 1 auto.

De Lola waar we mee rijden is een auto die zich inmiddels bewezen heeft. Zelf het Aston Martin fabrieksteam gebruikte de Lola als basis de afgelopen 2 seizoenen. De motor wordt gebouwd door Toyota. Het voormalige formule 1 team, gevestigd in Keulen, is nooit gesloten en gaat nu dus onder andere onze motoren ontwikkelen. Het betekent de terugkeer van Toyota naar de 24 uur van Le Mans en reken maar dat ze ervoor zorgen dat ze hun zaakjes goed voor elkaar hebben. Met hun succesvolle historie in de lange afstandsraces zijn ze dat verplicht. Bovendien worden de regels dit seizoen aangepast, waardoor de diesels van Audi en Peugeot niet zo veel voordeel meer hebben als voorheen.

Ik kijk enorm uit naar de 3 races die ik met het team ga doen. Hopelijk leidt het tot iets moois voor de toekomst. In Sebring zal ik voor het eerst in de auto zitten. Het team zal al eerder gaan testen maar ik heb door mijn andere programma's geen tijd om daarbij aanwezig te zijn. Maar in Sebring kunnen we veel trainen en is meteen een super voorbereiding op Le Mans. Met mijn teamgenoten ben ik ook blij. Neel Jani is voormalig testrijder van Red Bull in de Formule 1, is kampioen geweest in de A1GP en heeft races gewonnen in GP2. Nicolas Prost, zoon van 4-voudig wereldkampioen Formule 1 Alain Prost, ken ik ook van de A1GP en is een hele snelle rijder. Beiden rijden al twee jaar voor het team en zijn dus inmiddels zeer ervaren met lange afstandsraces.

Een probleem bij deze deal werd wel mijn American Le Mans Series seizoen. Ik zou weer het hele kampioenschap rijden voor BlackSwan Racing, maar moet nu dus een aantal races missen. Gelukkig wil het team mij evengoed heel graag hebben en zoeken ze een vervanger voor de races die ik niet kan rijden. Dus zal ik dit seizoen naast Sebring en Petit Le Mans ook nog in vijf ALMS races in aktie komen in de GTC klasse.

De rest van mijn programma wordt op 12 februari aangekondigd en ik kan beloven dat het heel druk wordt. Ik zal zo goed als ieder weekend een race hebben. Het seizoen is na twee 24 uursraces in Dubai en Daytona voor mij al vol aan de gang. Daarnaast ben ik ook druk aan het testen. En met een terugkeer naar de LMP1 gaat het weer een heel mooi jaar worden!


Groeten,
JeroenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet