Formule 1

Formule 1: Red Bull, Mercedes en Toro Rosso trekken doek van de auto

Vandaag hebben de wereldkampioenen van Red Bull de auto met nummer 1 op de neus gepresenteerd. Om de intenties voor 2011 duidelijk te maken, eindigde Vettel de allereerste testdag gelijk als eerste. Ook de teams van Mercedes en Toro Rosso trokken het laken van hun nieuwe bolides.

Tekst: Daan Jeuken

KERS cruciaal voor Red Bull
Red Bull wil natuurlijk het succes van 2010 evenaren. Cruciaal in die queeste is de werking van het KERS-systeem. “De RB5 (van 2009) was gebouwd rondom KERS en daar hebben we toen in de voorbereiding ook wel kort mee gereden”, legt Adrian Newey uit. “Uiteindelijk hebben we het toen niet gebruikt, maar daar kwamen we toen mee weg omdat Brawn het ook niet had. Dit jaar zullen McLaren, Ferrari en Mercedes er wel mee rijden, dus we komen er niet onderuit.”

“De RB7 is weer een evolutie, oorspronkelijk van de RB5. We hebben de auto’s aangepast aan de nieuwe regels, zoals de enkele diffuser. De grote uitdaging was het inpassen van het KERS-systeem, zonder compromissen te hoeven sluiten met de aërodynamica, dan weegt het voordeel niet op tegen het nadeel. We gaan nu hard aan het werken om ons het systeem eigen te maken. Om KERS goed te laten werken is het belangrijk met welke snelheid je het rechte stuk opkomt.”

red_bull_rb7_zij


red_bull_rb7_voor_studio


red_bull_rb7_boven

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet