IndyCar

Indycar: Bourdais mogelijk terug in de States

De Fransman Sebastien Bourdais keert naast zijn LMP1 activiteiten voor Peugeot vermoedelijk terug in de Indycarseries. De Fransman testte gisteren voor het team van Dale Coyne Racing op Sebring. Als alles meezit, zal de Fransman voorlopig alleen maar op de roadcourses uitkomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

p15-sebastien_bourdais
Bourdais kwam in het verleden voor het team van Newman Haas op Indy uit, maar
overweegt nu terug te keren naar de States. Voorlopig alleen op de roadcourses.

Bourdais terug in de States
Naar verwachting zal Bourdais komend seizoen voor het team van Dale Coyne Racing op de road-courses uitkomen. Teambaas Dale Coyne: Wij hebben eerder met Sebastien gesproken en dit is een uitstekende gelegenheid die over veel potentieel beschikt.”

In de toenmalige Champcarworldseries won de Fransman viermaal de titel en boekte 31 overwinningen. Daarna kwam hij twee seizoenen in de F1 uit. Bourdais: “De auto voelde goed aan en het is uitstekend om weer terug te zijn in Indycar. Ik was niet wat ik moest verwachten maar ik was onder de indruk van de wijze waarop de auto zich gedroeg. Ik probeer de puzzel in elkaar te passen om weer in de Indycars terug te keren. Ik geloof in Dale en zijn team en het kan voor ons beiden in een gunstig werkbare situatie uitpakken.”

De tweede Dale Coyne-bolide wordt in 2011 bestuurd door Martin Plowman, die de afgelopen twee jaar in de Indy Lights uitkwam en als zesde in het kampioenschap eindigde. Plowman zal voor het team van Dale Coyne het gehele Indycarseizoen afwerken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet